Til hovedinnhold
julemat

Hjemmelagede smultringer

Smultringer er blant de kjæreste julekakene vi har, og er elsket både av barn og voksne. De aller beste lager du hjemme!

Hjemmelagede smultringer

30min / 4t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

12 porsjoner

2stkegg

150gsukker

1dlkremfløte

1 og en halvdlseterrømme

1tshornsalt (liten)

1tskardemomme

350ghvetemel (+ mer til utbaking)

3pksmult (eller 1 liter olje, til fritering)

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. 25 smultringer.
Visp egg og sukker til lys og luftig eggedosis. Hell i fløten og la den piske med i noen minutter til alt er godt blandet.
Rør inn seterrømme.
Bland hornsalt, kardemomme og hvetemel og sikt dette i røren litt etter litt. Vend forsiktig inn ved hjelp av en slikkepott, slik at du unngår å slå ut luften fra eggedosisen. Røren skal være ganske løs, den setter seg i kjøleskapet.
Dekk bakebollen med lokk eller plast og sett i kjøleskap natten over, eller i 2-3 timer.
Varm smult i en jerngryte på middels høy varme. Pass på at du har lokket til gryten i nærheten, i tilfellet uhellet er ute.
Del deigen i 2 emner og kjevle ut en leiv på 0,5-1 cm tykkelse. Stikk ut smultringer ved hjelp av en smultringutstikker.
Om det er første gang du skal lage smultringer anbefaler vi at du kjevler og stikker ut alle smultringene først, slik at du har full kontroll på stekingen i den varme smulten.
For å sjekke om smulten er klar, kan du sette skaftet av en tresleiv ned i gryten og se at det bobler og putrer rundt den. Stek gjerne 1 smultring først for å teste, før du har flere i. Fettet skal ha en jevn temperatur på 160-170 grader.
Legg 3-4 smultringer i gryten om gangen når smulten er varm nok. Smultringene stekes først på ene siden og snus så når de flyter opp og har fått gyllen farge for å bli stekt på den andre siden.
Løft smultringen over på en rist kledd med kjøkkenpapir for avkjøling.
Etter at smultringene er helt avkjølt kan de pakkes i tette poser og fryses til en senere anledning.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn