syltetøy og marmelade
Julekrydret eplemos
Hjemmelaget eplemos med masse gode julekrydder er en herlig spiselig julegave! Spis den som syltetøy, i kaker eller til dessert med vaniljekrem eller is.
![Julekrydret eplemos på glass, med kanelstang og stjerneanis, på bord med spiselige julegaver.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/nMFRh2jseytVZHQRdE8FH/b3a2df41f90e399dfa33be8df42b6757/775x465-spiselige-julegaver.png?preset=medium&dpr=2&q=75)
30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 kgepler
1 dlvann
1 stkstjerneanis
4 stknellikspiker
1 stkkanelstang
en fjerdedel tsmalt muskat
en fjerdedel stksitron (saften av)
1 dlsukker
Fremgangsmetode
Skrell eplene, fjern kjernehusene og skjær eplene i grove terninger.
Småkok eplene med vann, krydder og sitronsaft på middels varme til de er myke.
Rør inn sukkeret og smak til. La det småkoke videre i 5 minutter.
Ta ut krydderne, hell mosen over på varme glass og sett på lokk med en gang.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆