Til hovedinnhold
vegetar

Mettende vegetarmat med rødkål og dukkah

Lyst på et lite avbrekk fra all den tunge maten? Stekt rødkålbiff med krydderblandingen dukkah, ristede nøtter og yoghurtdressing er mettende og herlig vegetarmat.

biff-av-rodkal-tett-pa-hovedbilde.jpg

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til dukkah :

100ghasselnøtter

4sssesamfrø

2ssspisskummen (hel)

2sskorianderfrø (hele)

2ssflaksalt

1sskvernet sort pepper

Dette trenger du til yoghurtdressing og rødkål:

1dltyrkisk eller gresk yoghurt

1feddhvitløk ( finhakket eller presset)

2tsfinrevet sitronskall

1sssitronsaft

1ssappelsinsaft

1klypesalt og pepper

1hoderødkål (stort)

2ssfrisk mynte

Fremgangsmetode

Lag krydderblandingen dukkah: Legg hasselnøttene på et brett og la dem tørke i ovnen på 200 grader i ca fem minutter. Gni av skallet og grovhakk nøttene.
Rist sesamfrøene i en tørr panne til de er svakt gylne.
Ha korianderfrø og spisskummenfrø i en tørr panne og rist på medium varme til det begynner å dufte. Støt krydderne lett i en morter. Bland med sesamfrø, nøtter, salt og pepper.
Bland ingrediensene til yoghurtdressingen.
Del rødkålen på midten fra roten og opp. Skjær hver halvdel i fire båter.
Gni rødkålbåtene forsiktig inn med litt god olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek i panne til kålen har fått en fin stekeflate. Etterstek i ovnen til kålen er mør.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit