vegetar
Mettende vegetarmat med rødkål og dukkah
Lyst på et lite avbrekk fra all den tunge maten? Stekt rødkålbiff med krydderblandingen dukkah, ristede nøtter og yoghurtdressing er mettende og herlig vegetarmat.
![biff-av-rodkal-tett-pa-hovedbilde.jpg](/assets/contentful/b26eki8n3vte/3qKxRLrpWtT5vcqz3E0Pfl/2d10e9dbe645156bd60e5105e9220328/biff-av-rodkal-tett-pa-hovedbilde.jpg?preset=large&dpr=2&q=75)
30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til dukkah :
100 ghasselnøtter
4 sssesamfrø
2 ssspisskummen (hel)
2 sskorianderfrø (hele)
2 ssflaksalt
1 sskvernet sort pepper
Dette trenger du til yoghurtdressing og rødkål:
1 dltyrkisk eller gresk yoghurt
1 feddhvitløk ( finhakket eller presset)
2 tsfinrevet sitronskall
1 sssitronsaft
1 ssappelsinsaft
1 klypesalt og pepper
1 hoderødkål (stort)
2 ssfrisk mynte
Fremgangsmetode
Lag krydderblandingen dukkah: Legg hasselnøttene på et brett og la dem tørke i ovnen på 200 grader i ca fem minutter. Gni av skallet og grovhakk nøttene.
Rist sesamfrøene i en tørr panne til de er svakt gylne.
Ha korianderfrø og spisskummenfrø i en tørr panne og rist på medium varme til det begynner å dufte. Støt krydderne lett i en morter. Bland med sesamfrø, nøtter, salt og pepper.
Bland ingrediensene til yoghurtdressingen.
Del rødkålen på midten fra roten og opp. Skjær hver halvdel i fire båter.
Gni rødkålbåtene forsiktig inn med litt god olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek i panne til kålen har fått en fin stekeflate. Etterstek i ovnen til kålen er mør.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆