kål
Pannestekt rødkål med dukkah og yoghurtdressing
Lyst å spise mer grønt? Stekt rødkål med krydderblandingen dukkah, ristede nøtter og yoghurtdressing er mettende og herlig smakfull vegetarmat.

25min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1hoderødkål
1ssolivenolje
1klypesalt og pepper
Dukkah:
100ghasselnøtter
4sssesamfrø
2sshel spisskummen
2sshele korianderfrø
2ssflaksalt
1sskvernet sort pepper
Yoghurtdressing:
1dltyrkisk eller gresk yoghurt
1feddhvitløk (finhakket eller presset)
2tsfinrevet sitronskall
1sssitronsaft
1ssappelsinsaft
1klypesalt og pepper (smak til)
2ssfrisk mynte
Fremgangsmetode
Del rødkålen på midten fra roten og opp. Skjær hver halvdel i fire båter.
Gni rødkålbåtene forsiktig inn med litt god olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek i panne til kålen har fått en fin stekeflate. Etterstek i ovnen på 200 grader, til kålen er mør, ca. 15-20 minutter.
Dukkah
Legg hasselnøttene på et brett og la dem tørke i ovnen på 200 grader i ca fem minutter. Gni av skallet og grovhakk nøttene.
Rist sesamfrøene i en tørr panne til de er svakt gylne.
Ha korianderfrø og spisskummenfrø i en tørr panne og rist på medium varme til det begynner å dufte. Støt krydderne lett i en morter. Bland med sesamfrø, nøtter, salt og pepper.
Yoghurtdressing
Finhakk eller press hvitløk, riv sitronskall, press sitronsaft og appelsinsaft. Finhakk eller press hvitløk, finhakk mynte, riv sitronskall, press sitronsaft og appelsinsaft.
Rør sammen tyrkisk eller gresk yoghurt, hvitløk, mynte, sitronskall, sitronsaft og appelsinsaft. Smak til med salt og pepper.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆