biff, storfe, oksekjøtt
Okserull
Okserull er et julepålegg med lange tradisjoner. Kjøtt, spekk og krydder legges lagvis og rulles før den legges i saltlake natten over og presses i form. Som du skjønner er dette skikkelig håndverk – og det kan du smake.

2t / 24t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
10 porsjoner
1kgrulleskinn av storfe
2kgoksebog
250gspekk (strimlet)
60gsalt
6ghvit pepper
25ggelatinpulver
70gløk
Fremgangsmetode
Legg rulleskinnet på benken. Legg kjøtt, spekk, krydder og gelatin lagvis med hakket, rå løk imellom. Rull det sammen og sy det sammen på langs.
Legg den i en mild saltlake (15 g salt per liter vann) natten over.
Kokes i ca. 1 ½ - 2 timer og presses i form i et døgn.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆