Til hovedinnhold
julemat

Okserull

Okserull er et julepålegg med lange tradisjoner. Kjøtt, spekk og krydder legges lagvis og rulles før den legges i saltlake natten over og presses i form. Som du skjønner er dette skikkelig håndverk – og det kan du smake.

Okserull

2t / 0min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

10 porsjoner

1kgrulleskinn av storfe

2kgoksebog

250gspekk (strimlet)

60gsalt

6ghvit pepper

25ggelatinpulver

70gløk

Fremgangsmetode

Legg rulleskinnet på benken. Legg kjøtt, spekk, krydder og gelatin lagvis med hakket, rå løk imellom. Rull det sammen og sy det sammen på langs.
Legg den i en mild saltlake (15 g salt per liter vann) natten over.
Kokes i ca. 1 ½ - 2 timer og presses i form i et døgn.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn