Til hovedinnhold
julemat

Ribbe med sprø svor

Bekymret for sprø svor på ribba? Med denne oppskriften får du saftig ribbe med knasende, sprø svor.

Gyldne ribbebiter med sprø svor, servert på hvit tallerken med poteter,, rosenkål og sjysaus.

2t 15min / 0min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

2kgtynnribbe

2sssalt

1sspepper

2dlvann (mer om nødvendig, se oppskrift)

Fremgangsmetode

Gni ribben godt inn med salt og pepper, dekk med folie og la hvile i kjøleskapet i en eller to dager. Dersom ribben ikke er rutet opp, er dette enklest å gjøre etter at ribben har dampet seg.
Legg en liten asjett (eller en ball av aluminiumsfolie) midt under ribben i en langpanne. La svoren vende opp. Hell vannet i langpannen, nok til at hele bunnen dekkes med vann, og dekk med aluminiumsfolie.
Sett langpannen midt i ovnen på 220 ˚C over- og undervarme, og la ribben steke i ca 45 minutter.
Skru ned varmen til 200 ˚C, fjern folien på toppen av langpannen og la steke videre i 1-1,5 time. Dersom svoren ikke er blitt sprø nå, kan du sette på grillelementet på ovnen i noen få minutter mens du følger godt med.
Ta langpannen ut av ovnen og la ribben hvile i 30-45 minutter før du deler den opp og serverer den. Ikke dekk til ribben mens den hviler, det kan gjøre svoren myk!
Stekesjyen som ligger i bunnen av langpannen bruker du til å lage saus av. Ha det i en liten kasserolle og tilsett gjerne 1 dl rødvin, 1 dl vann, salt og pepper og litt maizena utrørt i vann.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit