svinekjøtt
Ribbe med sprø svor
Bekymret for sprø svor på ribba? Med denne oppskriften får du saftig ribbe med knasende, sprø svor.
![Gyldne ribbebiter med sprø svor, servert på hvit tallerken med poteter,, rosenkål og sjysaus.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/Cop4nwf67byFNEezneXjv/f699e9f686d5897d7bab81f57970eaa5/ribbe-hovedbilde.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
2t 15min / 0min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 kgtynnribbe
2 sssalt
1 sspepper
2 dlvann (mer om nødvendig, se oppskrift)
Fremgangsmetode
Gni ribben godt inn med salt og pepper, dekk med folie og la hvile i kjøleskapet i en eller to dager. Dersom ribben ikke er rutet opp, er dette enklest å gjøre etter at ribben har dampet seg.
Legg en liten asjett (eller en ball av aluminiumsfolie) midt under ribben i en langpanne. La svoren vende opp. Hell vannet i langpannen, nok til at hele bunnen dekkes med vann, og dekk med aluminiumsfolie.
Sett langpannen midt i ovnen på 220 ˚C over- og undervarme, og la ribben steke i ca 45 minutter.
Skru ned varmen til 200 ˚C, fjern folien på toppen av langpannen og la steke videre i 1-1,5 time. Dersom svoren ikke er blitt sprø nå, kan du sette på grillelementet på ovnen i noen få minutter mens du følger godt med.
Ta langpannen ut av ovnen og la ribben hvile i 30-45 minutter før du deler den opp og serverer den. Ikke dekk til ribben mens den hviler, det kan gjøre svoren myk!
Stekesjyen som ligger i bunnen av langpannen bruker du til å lage saus av. Ha det i en liten kasserolle og tilsett gjerne 1 dl rødvin, 1 dl vann, salt og pepper og litt maizena utrørt i vann.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆