julemat
Ribbesandwich med rødkål og epler
Kan det friste med en sandwich med smak av jul? I denne sandwichen kan du bruke mye av tilbehøret til en klassisk ribbemiddag, som rødkål, surkål og sennep.

20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 porsjoner
1 sssmør
1 stkeple (i båter)
200 gstekt ribbe (uten ben)
4 ssrødkål (eller surkål)
2 skivergodt brød
2 ssgrov sennep
4 skiversyltet rødløk
2 sssprøstekt løk
Fremgangsmetode
Smelt smør i en stekepanne på middels sterk varme.
Skrell eplet og del i like tykke båter. Stek eplebåtene forsiktig på begge sider.
Varm ribberestene og rødkålen noen minutter i stekepannen dersom du vil at smørbrødet være litt lunt.
Smør sennep på brødskiven og legg på skiver med ribbe, rødkål og stekte eplebåter. Topp med syltet rødløk og sprøstekt løk.