sild
Rømmesild til jul
For mange blir ikke julefrokosten komplett uten minst én type julesild på bordet. Rømmesild er både kremet og smakfull, nydelig til for eksempel flatbrød!

15min / 24t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
250gspekesildfilet
4dlmelk
1stkgul løk (i tynne ringer)
1 og en halvdlseterrømme
1sssterk sennep
1ssrevet sitronskall
en halvss7% eddik
1ssfrisk dill (finhakket)
en halvsssukker
en fjerdedeltsgrovmalt pepper
1klypesalt
Fremgangsmetode
Legg spekesildfiletene i et ildfast fat og hell over melk. La filetene vannes ut i minimum 2 timer, gjerne lenger.
Skyll og tørk sildefiletene godt og del i ca. 2 cm lange biter.
Skjær løk i tynne ringer. Bruk gjerne mandolin dersom du har det.
Legg løk og sild lagvis på glass med lokk. Oppskriften gir ca. ett glass á 5 dl.
Rør sammen seterrømme, sennep, sitronsaft, eddik og dill. Smak til med sukker og nykvernet pepper, og salt om nødvendig.
Hell dressingen over på glasset med sild og løk. Sett på tett lokk og oppbevar kjølig. Rømmesilden bør stå et døgn slik at smakene får utviklet seg.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆