Til hovedinnhold
julemat

Saftig kalkunrull med bacon og nøttefyll

Imponer med saftig kalkunrull neste gang du skal invitere til førjulsfest. Herlig stuffing og en mektig tranebærsaus gir ekstra god smak og topp stemning.

Saftig kalkunrull med bacon og nøttefyll

1t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

300grå salsicciapølse

en halvstkgul løk ( finhakket)

2feddhvitløk (revet)

1skivelandbrød (lyst, gjerne daggammelt, smulet)

50ggrovhakkede valnøtter

10stksalvieblader (grovhakket)

1tsrevet sitronskall

1stkkalkunfilet (1-1,5 kg)

12skiverbacon

600gsmåpoteter (delt i 4)

4ssolivenolje

1tsflaksalt

en halvtsnykvernet pepper

Dette trenger du til tranebærsaus:

1dlrødvin

2ssappelsinsaft

1tsrevet appelsinskall

2dlsukker

en halvtsmalt ingefær

300gfriske tranebær

Fremgangsmetode

Start med stuffingen: Klem innmaten av pølsen ut i en bolle og bland godt sammen med løk, hvitløk, brødsmuler, grovhakkede valnøtter, salvie og revet sitronskall. Sett til side.
Forbered kalkunrullen: Forvarm ovnen til 200˚C. Skjær løs «innerfileten» på kalkunfileten.
Del kalkunfileten på langs, nesten helt gjennom. Legg skinnsiden ned og brett ut brystet som en sommerfugl. Dekk med plastfolie og bank kjøttet slik at det får en jevn tykkelse. Gjør det samme med den lille fileten.
Legg baconskivene tett i tett på et lag plastfolie eller matpapir. Du kan ev. flette baconskivene sammen til et «ark», omtrent på størrelse med kalkunfileten.
Plasser kalkunfileten på baconet og fordel stuffingen jevnt utover. Løft plastfolien på den ene langsiden og rull sammen så tett som mulig.
Legg kalkunrullen med skjøten ned i en smurt brødform og sett inn steketermometer. Stek på rist midt i ovnen til kjernetemperaturen er 65˚C.
Lag båtpoteter: Skyll og tørk potetene. Del i båter og fordel utover en ildfast form eller et bakepapirkledd stekebrett. Ringle over olivenolje og krydre med salt og pepper. Sett i ovnen sammen med kalkunen og stek i 30-40 minutter til potetbåtene er møre.
Lag tranebærsausen: Ha alle ingrediensene i en kasserolle og kok opp under omrøring. Senk temperaturen og la sausen koke til den tykner (ca. 15 minutter). Tranebærsausen kan serveres lunken.
Ta kalkunrullen ut av ovnen og la den hvile under folie eller et kjøkkenhåndkle i 10-15 minutter før den skjæres i tykke skiver.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn