Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Sennepsild med eple og dill

Ingenting smaker bedre enn en lang og god julefrokost. Her får du Coop Mega-ekspertenes beste oppskrift på sennepsild.

Sennepsild med eple og dill på glass stående på en trefjel

12t / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

1dlgrov sennep

1dllettrømme

1sssukker

1ss7% eddik

en halvdlrapsolje

2ssdill (fersk, finhakket)

1klypesalt og pepper

4stkkryddersildfilet (i biter)

en halvstkeple (grønt, i terninger)

en halvstkløk (i tynne ringer)

2ssagurkmix (ev. finhakket sylteagurk)

Fremgangsmetode

Bland sammen sennep, lettrømme, sukker, eddik, olje og finhakket dill. Smak til sausen med salt og pepper.
Skjær sildefiletene i passe store biter. Skrell eplet og del i små terninger og skjær løken i tynne ringer eller skiver.
Legg saus, sild, eplebiter, løk og agurkmiks lagvis på sterile glass. Start og avslutt med sausen. Sett på lokk og la sennepsilden godgjøre seg natten over før servering.
Sennepsild kan oppbevares opp til en uke i kjøleskapet.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit