Til hovedinnhold
julemat

Stekt julepølse med coleslaw og baconpoteter

Elsker du julepølser, er dette førjulsretten for deg. Prøv stekte snabber av julepølse med julete rødkålslaw og potetkake med bacon. Ikke så vanskelig som du tror!

Stekt julepølse med coleslaw og baconpoteter på gulltallerken

1t / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

2stkjulepølse

1sssmør

1sssolsikkeolje

Coleslaw med rødkål:

1dlhasselnøtter

1stkrødkål (liten, skåret i tynne skiver)

2stkgulrøtter (raspet)

1tssitronsaft

1tsklementinskall (finrevet)

2tsdijonsennep

6ssrømme

4ssmajones

1klypesalt og pepper

Potetkake med bacon:

8stkpoteter

4stkbaconskiver

3dlrømme

1klypesalt og pepper

2sshakket timian

1feddhvitløk

Fremgangsmetode

Start med coleslaw: Legg hasselnøttene på et bakebrett og sett det i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter. Gni av skallet og grovhakk nøttene.
Bland rødkålsstrimler og gulrot. Miks sitronsaft, klementinskall, sennep, rømme og majones. Smak til med salt og pepper. Bland dette med grønnsakene og nøttene.
Lag potetkake: Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Legg dem lagvis i en form (ev porsjonsformer). Legg baconskivene i midten.
Bland rømme, salt, timian, pepper og hvitløk. Hell dette over potetene. Sett i ovnen på 200 grader til potetene er myke. Dette tar ca 45 minutter.
Del julepølsene på skrått i passe snabb-størrelser. Stek dem i pannen med smør og litt olje.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit