Til hovedinnhold
svinekjøtt

Tapas med glasert ribbe og svisker

Ribberester er perfekt når du skal servere fingermat på julefesten. Vi har delt ribberestene i små biter og rullet dem i en glaze av soya, brunt sukker og aromatiske krydder.

Tapasbiter av soyaglasert ribbe, med sviske på toppen holdt sammen med pinne. Bitene står på en lys grønn trefjøl, med granbar rundt. Julelys i bakgrunn.

20min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

400gstekt ribbe

1dlsoyasaus

en halvts7% eddik

5ssbrunt sukker

6feddhvitløk (knust)

1tsmalt ingefær

en halvtsmalt kanel

en fjerdedeltsmalt nellik

en fjerdedeltssort pepper

1håndfullsvisker

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 225 grader. Skjær bort svor og bein på ribba og del kjøttet i munnfullstore biter.
Varm opp soyasaus, sukker, hvitløk og krydder. La sausen småputre noen minutter.
Dypp ribbebitene i sausen og sett deretter i en ildfast form. Sett formen på rist i ovnen og stek til kjøttet er gjennomvarmt, ca. 20 minutter.
Stikk cocktailpinner gjennom ribbebitene og topp med svisker. Server med resten av sausen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit