Til hovedinnhold
vegetar

Birgitte Magnussen ovnsbakte vegetariske julepostei

Juleposteien har sprø stekeskorpe og myk konsistens som vanlig leverpostei, men det er likevel en stor forskjell: Den er uten kjøtt, og knallsunn!

vegetar-julepostei-uten-kjott-1200

40min / 25min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

en halvstkgul løk (økologisk)

1feddhvitløk, finhakket (økologisk)

2bokserkidneybønner (økologiske)

2klypeallehånde

en halvklypenellik (malt)

en halvklypemalt ingefær

en halvtsspiskummin

1klypemalt muskat

1sshakket fersk timian

1tsnæringsgjær (kan sløyfes)

1dæsjsitronsaft

1klypesalt og pepper

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme.
Stek løk og hvitløk i litt i olje til det mykner.
Skyll bønnene godt hvis du bruker de fra boks. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller bruk en stavmikser, og kjør til du har en grov masse. Smak til med salt og pepper og ha eventuelt i mer krydder om du vil.
Ha posteien over i en liten brødform eller en liten, smurt ildfast form.
Drypp over litt god olivenolje og bak posteien midt i ovnen i ca. 35–40 minutter. Den skal få en fin og gyllen stekeskorpe. Avkjøles i formen.
Oppbevar posteien i en tett boks i kjøleskapet. Den holder seg fint i minimum fire-fem dager.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit