Til hovedinnhold
kaker

Bløtkake med rørte jordbær og mascarponekrem

Bløtkaken er dronningen av kakebordet, og blir ekstra god med fyldig mascarponekrem i tre forskjellige smaker istedenfor vanlig pisket kremfløte. Når du i tillegg fyller den med rørte jordbær av sesongens bær får du en knallgod kake som både smaker og imponerer!

Bløtkake med rørte jordbær og mascarponekrem i tre forskjellige varianter, servert på lyseblått fat med friske jordbær, valnøtter, daimkuler og sitronmelisse.

40min / 3t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

10 porsjoner

Sukkerbrød:

5stkegg, romtemperert

200gsukker

en halvstksitron (revet skall)

200ghvetemel

1tsbakepulver

Rørte jordbær:

400gfriske jordbær

30gsukker

1tsrevet limeskall

Mascarponekrem:

250gmascarpone, romtemperert

30gmelis

5dlkremfløte, kald

50gmelkesjokolade

Montering og pynt:

2dlsitronbrus

50ggrovhakkede valnøtter

1poseDaimkuler

1kurvfriske jordbær

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ett sukkerbrød á 24 cm.

Sukkerbrød

Forvarm ovnen til 160˚C.
Kle bunnen av springformen med bakepapir, ikke smør sidene.
Pisk egg, sukker og sitronskall til en tykk og luftig eggedosis.
Sikt sammen hvetemel og bakepulver. Vend forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
Hell kakerøren i springformen og stryk lett på overflaten for en jevn overflate.
Sett formen på nederste rille i ovnen, og stek i ca. 40 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig stekt. Ikke åpne ovnsdøren før slutten av steketiden, da kan sukkerbrødet falle sammen.
Ikke åpne ovnsdøren før slutten av steketiden, da kan sukkerbrødet falle sammen.
Snu kakeformen opp ned på en rist, og la bunnen avkjøles helt før du deler den. Dette kan ta opp til 2 timer.
Skjær sukkerbrødet fri fra formen, og del i tre lag.

Rørte jordbær

Rens jordbær, del i mindre biter og ha i en bolle.
Tilsett sukker og limeskall. Rør til sukkeret er oppløst og blandingen er blitt fuktig. Bruk stavmikser dersom du vil ha en klumpfri blanding.

Mascarponekrem

Sikt melisen over den romtempererte mascarponen.
Pisk kremost og melis til en myk og jevn krem.
Tilsett kald kremfløte mens du pisker, og pisk til kremen topper seg. Ikke pisk for lenge, da kan kremen sprekke.
Del mascarponekremen i tre.
Smelt melkesjokolade over vannbad, og avkjøl til romtemperatur
Bland en tredjedel av kremen med halvparten av de rørte jordbærene. En tredjedel av kremen røres sammen med smeltet melkesjokolade. Den siste tredjedelen brukes som den er. Hold kaldt til kaken skal settes sammen.

Montering

Legg et lag sukkerbrød på kakefat og dynk med litt sitronbrus.
Stryk sjokoladekremen utover kakebunnen og dryss på grovhakkede valnøtter. Legg på neste lag med sukkerbunn, dynk med sitronbrus og smør utover rørte jordbær og jordbærkrem.
Siste laget med sukkerbunn dynkes på undersiden før det legges på. Topp med den siste tredjedelen av mascarponekremen, friske jordbær og daimkuler.

Tips!

Det er aller best å bake sukkerbunnen dagen i forveien slik at den får tid til å sette seg. Da blir den også enklere å dele i lag.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen