kaker
Bløtkake med rørte jordbær og mascarponekrem
Bløtkaken er dronningen av kakebordet, og blir ekstra god med fyldig mascarponekrem i tre forskjellige smaker istedenfor vanlig pisket kremfløte. Når du i tillegg fyller den med rørte jordbær av sesongens bær får du en knallgod kake som både smaker og imponerer!

40min / 3t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
10 porsjoner
Sukkerbrød:
5 stkegg, romtemperert
200 gsukker
en halv stksitron (revet skall)
200 ghvetemel
1 tsbakepulver
Rørte jordbær:
400 gfriske jordbær
30 gsukker
1 tsrevet limeskall
Mascarponekrem:
250 gmascarpone, romtemperert
30 gmelis
5 dlkremfløte, kald
50 gmelkesjokolade
Montering og pynt:
2 dlsitronbrus
50 ggrovhakkede valnøtter
1 poseDaimkuler
1 kurvfriske jordbær
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ett sukkerbrød á 24 cm.
Sukkerbrød
Forvarm ovnen til 160˚C.
Kle bunnen av springformen med bakepapir, ikke smør sidene.
Pisk egg, sukker og sitronskall til en tykk og luftig eggedosis.
Sikt sammen hvetemel og bakepulver. Vend forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
Hell kakerøren i springformen og stryk lett på overflaten for en jevn overflate.
Sett formen på nederste rille i ovnen, og stek i ca. 40 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig stekt. Ikke åpne ovnsdøren før slutten av steketiden, da kan sukkerbrødet falle sammen.
Ikke åpne ovnsdøren før slutten av steketiden, da kan sukkerbrødet falle sammen.
Snu kakeformen opp ned på en rist, og la bunnen avkjøles helt før du deler den. Dette kan ta opp til 2 timer.
Skjær sukkerbrødet fri fra formen, og del i tre lag.
Rørte jordbær
Rens jordbær, del i mindre biter og ha i en bolle.
Tilsett sukker og limeskall. Rør til sukkeret er oppløst og blandingen er blitt fuktig. Bruk stavmikser dersom du vil ha en klumpfri blanding.
Mascarponekrem
Sikt melisen over den romtempererte mascarponen.
Pisk kremost og melis til en myk og jevn krem.
Tilsett kald kremfløte mens du pisker, og pisk til kremen topper seg. Ikke pisk for lenge, da kan kremen sprekke.
Del mascarponekremen i tre.
Smelt melkesjokolade over vannbad, og avkjøl til romtemperatur
Bland en tredjedel av kremen med halvparten av de rørte jordbærene. En tredjedel av kremen røres sammen med smeltet melkesjokolade. Den siste tredjedelen brukes som den er. Hold kaldt til kaken skal settes sammen.
Montering
Legg et lag sukkerbrød på kakefat og dynk med litt sitronbrus.
Stryk sjokoladekremen utover kakebunnen og dryss på grovhakkede valnøtter. Legg på neste lag med sukkerbunn, dynk med sitronbrus og smør utover rørte jordbær og jordbærkrem.
Siste laget med sukkerbunn dynkes på undersiden før det legges på. Topp med den siste tredjedelen av mascarponekremen, friske jordbær og daimkuler.
Tips!
Det er aller best å bake sukkerbunnen dagen i forveien slik at den får tid til å sette seg. Da blir den også enklere å dele i lag.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆