kaker
Chocolate mug cake
Mug cake er løsningen på alle dine sjokoladerelaterte problemer i hverdagen. En rask og enkel sjokoladekake som du lager helt uten å skru på ovnen!

2min / 8min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
2 porsjoner
2stkkopp som rommer 3 dl
8sshvetemel
8sssukker
4ssbakekakao
4sssammenvispet egg
6ssmelk
6ssnøytral olje
2tsvaniljeessens
100gmørk sjokolade (70%)
Fremgangsmetode
Bland sammen mel, sukker og kakao i koppene.
Ha i egg, melk, vaniljeessens og olje og rør med en teskje til du får en glatt deig.
Grovhakk sjokoladen, og rør inn halvparten av sjokoladen.
Sett koppene i mikrobølgeovnen, og stek på full styrke (opptil 1000 watt) i 2 til maks 3 minutter.
Alle mikrobølgeovner varierer i styrke, men som regel er kaken bløt i midten etter 2 minutter og gjennomstekt etter 3 minutter. Følg med underveis i stekingen, og stans når du er fornøyd med konsistensen.
Strø over resten av den hakkede sjokoladen, og spis kaken varm med skje rett fra koppen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆