eplekaker
Saftig eplekake i støpejernspanne
Syrlige, saftige og faste – de norske eplene er som skapt for baking, og denne eplekaken fra Hardanger blir både saftig og god, stappfull av norske epler.
45min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
4 dlhvetemel
1 dlsukker
2 tsbakepulver
1 tsmalt kardemomme
75 gmykt smør
2 dlmelk
3 stkepler (i tynne halve skiver eller båter)
2 sssukker
2 tskanel
1 sssmør (til smøring av stekepannen + litt strøkavring)
Fremgangsmetode
Bland de tørre ingrediensene i bakebollen. Tilsett det myke smøret og rør alt godt sammen. Hell i melken og jobb med deigen til den blir jevn og fin. Den blir som en formkakerøre, altså litt løs.
Smør stekepannen og dryss den med strøkavring før du heller nedi deigen. Fordel deigen utover i stekepannen.
Legg eplebitene i pent mønster rundt i ring og dryss sukker- og kanelblandingen over.
Stek ved 200 grader i 40-45 minutter på stekebrett nederst eller nesten nederst i ovnen.
Prøv om kaken er ferdig etter 35 minutter ved å stikke en strikkepinne eller en liten skarp kniv midt i kaken.
Sett stekepannen på rist til avkjøling.
Del opp i stykker og server på asjett, gjerne med krem eller is. Eller sett stekepannen på bordet og la gjestene skjære et stort stykke selv.
Husk!
Pass på at du bruker en panne som tåler ovn, en støpejernspanne eller en ildfast form når du lager denne eplekaken!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆