Til hovedinnhold
eplekaker

Saftig eplekake i støpejernspanne

Syrlige, saftige og faste – de norske eplene er som skapt for baking, og denne eplekaken fra Hardanger blir både saftig og god, stappfull av norske epler.

Gylden rund eplekake stekt i støpejernspanne i ovnen. Ett stykke servert i dessertskål i glass ved siden av, sammen med pisket krem og noen blader sitronmelisse.

45min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

4dlhvetemel

1dlsukker

2tsbakepulver

1tsmalt kardemomme

75gmykt smør

2dlmelk

3stkepler (i tynne halve skiver eller båter)

2sssukker

2tskanel

1sssmør (til smøring av stekepannen + litt strøkavring)

Fremgangsmetode

Bland de tørre ingrediensene i bakebollen. Tilsett det myke smøret og rør alt godt sammen. Hell i melken og jobb med deigen til den blir jevn og fin. Den blir som en formkakerøre, altså litt løs.
Smør stekepannen og dryss den med strøkavring før du heller nedi deigen. Fordel deigen utover i stekepannen.
Legg eplebitene i pent mønster rundt i ring og dryss sukker- og kanelblandingen over.
Stek ved 200 grader i 40-45 minutter på stekebrett nederst eller nesten nederst i ovnen.
Prøv om kaken er ferdig etter 35 minutter ved å stikke en strikkepinne eller en liten skarp kniv midt i kaken.
Sett stekepannen på rist til avkjøling.
Del opp i stykker og server på asjett, gjerne med krem eller is. Eller sett stekepannen på bordet og la gjestene skjære et stort stykke selv.

Husk!

Pass på at du bruker en panne som tåler ovn, en støpejernspanne eller en ildfast form når du lager denne eplekaken!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit