kaker
Glutenfri sjokoladekake uten melk
Er du på jakt etter en festkake som alle tåler? Bak en saftig og god glutenfri sjokoladekake uten melk neste gang du får gjester!

50min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
Sjokoladekake:
150gmelkefritt smør
200gmørk sjokolade (minimum 70% kakao)
en halvdlvann
1ssespressopulver
200gmandelmel
2ssbakekakao
1tsbakepulver
1klypesalt
4stkegg
125gsukker
1ssmelkefritt smør, til smøring av form
Pynt:
2begerfriske bringebær
2ssmelis
Fremgangsmetode
Oppskriften gir én kake, laget i en 20-22 cm springform.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Smelt det melkefrie smøret over lav varme. Hakk sjokoladen og rør inn i smøret til en jevn blanding.
Bland kokende vann og espressopulver og bland sammen med sjokoladeblandingen.
Bland mandelmel, bakekakao, bakepulver og salt i en bolle. Sett til side.
Pisk egg og sukker til en tykk eggedosis. Dette tar 6-8 minutter på høy hastighet.
Vend forsiktig inn det tørre i eggedosisen, før du blander inn sjokoladeblandingen med en slikkepott. Rør så lite som mulig.
Kle en springform med bakepapir, og smør bakepapiret med melkefritt smør. Hell røra i formen.
Stek midt i ovnen på 170 grader, i ca. 40-50 minutter.
Avkjøl kaka helt i formen, før du tar den ut. Kaka vil være myk mens den er varm, men bli fastere mens den avkjøles.
Pynt kaken med bringebær og et dryss melis på toppen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆