Til hovedinnhold
kaker

Glutenfri sjokoladekake uten melk

Er du på jakt etter en festkake som alle tåler? Bak en saftig og god glutenfri sjokoladekake uten melk neste gang du får gjester!

Glutenfri sjokoladekake uten melk pyntet med friske bringebær og servert på lyseblått fat.

50min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

Sjokoladekake:

150gmelkefritt smør

200gmørk sjokolade (minimum 70% kakao)

en halvdlvann

1ssespressopulver

200gmandelmel

2ssbakekakao

1tsbakepulver

1klypesalt

4stkegg

125gsukker

1ssmelkefritt smør, til smøring av form

Pynt:

2begerfriske bringebær

2ssmelis

Fremgangsmetode

Oppskriften gir én kake, laget i en 20-22 cm springform.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Smelt det melkefrie smøret over lav varme. Hakk sjokoladen og rør inn i smøret til en jevn blanding.
Bland kokende vann og espressopulver og bland sammen med sjokoladeblandingen.
Bland mandelmel, bakekakao, bakepulver og salt i en bolle. Sett til side.
Pisk egg og sukker til en tykk eggedosis. Dette tar 6-8 minutter på høy hastighet.
Vend forsiktig inn det tørre i eggedosisen, før du blander inn sjokoladeblandingen med en slikkepott. Rør så lite som mulig.
Kle en springform med bakepapir, og smør bakepapiret med melkefritt smør. Hell røra i formen.
Stek midt i ovnen på 170 grader, i ca. 40-50 minutter.
Avkjøl kaka helt i formen, før du tar den ut. Kaka vil være myk mens den er varm, men bli fastere mens den avkjøles.
Pynt kaken med bringebær og et dryss melis på toppen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen