kaker
Glutenfri sjokoladerullekake med bringebærkrem
Rullekake kan lages helt glutenfri med potetmel istedenfor hvetemel, og denne versjonen med bringebærkrem og smak av sjokolade passer like godt til ettermiddagskaffen som til fest!

10min / 50min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
Sjokoladerullekake:
3stkegg
2dlsukker
1dlpotetmel
3ssbakekakao
1 og en halvtsbakepulver
1sssukker (til etter steking)
Bringebærkrem:
2dlkremfløte
100gbringebær (frosne eller ferske)
2ssmelis
Pynt:
100gfriske bringebær
1ssmelis
Fremgangsmetode
Sjokoladerullekake
Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme.
Visp egg og sukker til luftig eggedosis.
Bland sammen det tørre og sikt det i eggedosisen.
Vend sammen til du har en jevn røre og stryk røren utover et bakepapirkledd stekebrett med høye kanter.
Stek kaken midt i ovnen til den er gyllen, ca 10 minutter.
Ta kaken ut av ovnen, strø et bakepapir med litt sukker og legg kakebunnen opp ned på dette.
Dra av bakepapiret som har vært under kaken og legg stekebrettet over. La kaken ligge for å avkjøle i minst 20 minutter.
Ved å legge stekebrettet over under avkjøling unngår du at kaken tørker ut og sprekker opp når du skal rulle den sammen.
Bringebærkrem
Mos bringebærene sammen med melis. Dersom du har frosne bringebær kan du varme de forsiktig i en liten kasserolle mens du moser.
Visp kremfløten luftig og vend så inn de moste bringebærene. Har du varmet bringebærene må de være kalde før de vendes inn i kremen.
Montering
Stryk bringebærkremen utover kakebunnen og rull den sammen ved hjelp av bakepapiret.
Skjær av kantene slik at kaken blir penere - da har du samtidig mulighet til prøvesmaking.
Dryss over litt melis og pynt med friske bær.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆