Til hovedinnhold
kaker

Klassisk bløtkake med hjemmelaget vaniljekrem

Bløtkaken dukker opp i de fleste store anledninger – og stadig i ny påkledning. Denne kakeklassikeren kan du variere i det uendelige. Prøv for eksempel vår versjon med hjemmelaget vaniljekrem og friske bær!

Klassisk bløtkake med hjemmelaget vaniljekrem pyntet med bringebær, blåbær, pikekyss, makroner og blomster. Kaken står på rustikk trebord, med hvit blondeduk.

1t / 3t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

8 porsjoner

Sukkerbrød:

5stkegg

150gsukker

150ghvetemel

1tsbakepulver

1sssmør, til smøring av form

Hjemmelaget vaniljekrem:

4stkeggeplommer

en halvdlsukker

1stkvaniljestang

4dlhelmelk

1ssmaizena

Kakefyll:

1porsjonhjemmelaget vaniljekrem

3dlkremfløte

150gfriske blåbær

Montering:

2dlmelk

2dlblåbærsyltetøy

100ghakkede valnøtter

3dlkremfløte, kald

1sssukker

Pynt:

2bokserfriske bær

1håndfullsmå marengs

1håndfullspiselige blomster

1pkmakroner

Fremgangsmetode

Oppskriften gir én kake, laget i 22-24 cm springform.

Sukkerbrød

Forvarm ovnen til 160 °C.
Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis, ca. 8 minutter i en kjøkkenmaskin med ballongvisp.
Sikt i hvetemel og bakepulver, og vend forsiktig inn med en slikkepott til akkurat blandet.
Dekk bunnen av springformen med bakepapir, og smør den med smør.
Hell røren i formen i en sikksakk-bevegelse slik at den blir ekstra luftig. Jevn ut toppen forsiktig med en slikkepott.
Stek kaken nederst i ovnen i ca. 1 time, eller til kaken har hevet seg godt og toppen er gyllen. Sjekk med en kakenål ved å stikke den i midten. Nålen skal komme ut ren.
Avkjøl sukkerbrødet i formen opp ned på en rist. Løsne formen og dekk kakebunnen med et rent kjøkkenhåndkle til helt avkjølt.

Hjemmelaget vaniljekrem

Ha eggeplommer og sukker i en kjele og rør sammen. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene i gryta og spe inn melken. Rør inn maizena.
Varm opp blandingen på middels varme, og rør godt med en slikkepott underveis til du har en tykk krem.
Sett gryta i iskaldt vannbad, og avkjøl helt. Kremen vil tykne etterhvert som den avkjøles, så rør av og til for å unngå snerk.
Dekk kremen med plast, og la den stå i kjøleskapet til den skal brukes.

Montering

Pisk fløte til stiv krem og vend med vaniljekrem og friske blåbær.
Del sukkerbrødet i tre lag.
Dynk bunnene med melk, og smør blåbærsyltetøy over. La topplaget være uten melk og syltetøy.
Legg den nederste bunnen på et fat, og fordel halvparten av vaniljefyllet over. Strø over hakkede valnøtter, og legg over den neste bunnen med syltetøy.
Bre over resten av vaniljefyllet, strø over resten av valnøttene og legg på topplaget. Sett kaken kaldt i minst 30 minutter.
Pisk kremfløte og sukker til krem, og fordél kremen utover hele kaken.
Pynt toppen av kaken med friske bær, marengs, spiselige blomster og makroner.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen