kaker
Klassisk delfiakake
Egentlig er det bare fantasien som setter grenser for hva du kan fylle delfiakaken med! Ha den i kjøleskapet og kos deg med den langt ut i det nye året.
30min / 12t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
12 porsjoner
375 gkokesjokolade
375 gdelfiafett (1,5 pakke.)
6 sssterk kaffe
4 stkegg
4 sssukker
12 stkkjeks (fks. Per-kjeks eller andre kjeks.)
1 pkgeletopper
Fremgangsmetode
Denne oppskriften gir én delfiakake, ca. 12 porsjoner avhengig av hvor store stykker du skjærer.
Hakk opp sjokoladen og delfiafettet og ha det i en bolle som tåler vannbad. Sett en gryte med vann på lav varme og sett bollen med sjokoladeblandingen oppå. Pass på at du ikke får vanndamp i sjokoladen!
Mens denne smelter, kler du en liten brødform med smørpapir/bakepapir.
Når sjokolade og delfiafett har smeltet ordentlig, tar du bollen av varmen og rører inn kaffen. La blandingen avkjøle seg mens du lager en luftig eggedosis av egg og sukker.
Hell sjokoladeblandingen forsiktig ned i eggedosisen, og bland til en jevn miks.
Sett frem brødformen og hell en porsjon sjokoladeblanding i bunnen. Legg på Per-kjeks, og så en ny porsjon sjokolade. Gjør dette lagvis, men husk at det skal være sjokolade både i bunnen og på toppen.
Pynt med gelétopper, og sett kaldt i kjøleskapet over natten.
Ta delfiakaken ut av kjøleskapet. Løsne kaken fra formen og ta av papiret. Sett på fat og server i tynne skiver.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆