Til hovedinnhold
kaker

Kvikklunsjkake med sjokoladekrem

Kvikklunsjkake er like gøy å lage som den er å spise. Den imponerende kaken passer til de fleste anledninger og blir garantert kakebordets store blikkfang!

Kvikklunsjkake med sjokoladekrem pyntet med Kvikklunsj rundt kanten, Non Stop, marengs og lakriskuler. Servert på hvitt fat, med turkis linserviett under.

50min / 2t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

10 porsjoner

Sjokoladekake:

3stkegg

200gsukker

125gsmeltet smør

1 og en halvdlmelk

175ghvetemel

50gbakekakao

1tsbakepulver

1tsvaniljesukker

en halvtssalt

Sjokoladekrem:

200gmeierismør, romtemperert

300gmelis

50gbakekakao

2ssferdig kokt sterk kaffe (avkjølt)

Pynt:

5stkKvikk Lunsj

1håndfullnon-stop sjokolade

1håndfullmarengstopper

1håndfullLakriskuler

Fremgangsmetode

Oppskriften gir én kake á 22 cm.

Sjokoladekake

Sett ovnen på 170˚C.
Kle springformen med bakepapir. Smør gjerne formen med litt smør, så det blir enklere å feste papiret.
Pisk sammen egg og sukker til en luftig eggedosis. Det tar ca. 5-7 minutter.
Smelt smør i en kasserolle. Ta bort fra varmen og rør inn melk.
Sikt mel, kakao, bakepulver, vaniljesukker og salt sammen i en egen bolle.
Bytt til K-krok på kjøkkenmaskinen og kjør eggedosisen på laveste hastighet mens du tilsetter mel- og smørblandingen vekselsvis til alt er godt blandet.
Hell kakerøren i kakeformen og stek midt i ovnen i 45-50 minutter. Bruk kakepinne til å sjekke om kaken er ferdig stekt. Avkjøl på rist.

Sjokoladekrem

Sikt melis og bakekakao.
Visp smør, melis og kakao sammen i kjøkkenmaskinen.
Tilsett kaffe og pisk videre. Jo mer du pisker, jo lysere blir kremen.

Montering

Del den avkjølte kakebunnen i to lag. Legg bunnen på et kakefat og smør et lag sjokoladekrem jevnt utover.
Legg deretter på den andre kakebunnen, og dekk sider og topp med sjokoladekrem.
Bruk en kniv med oppvarmet knivblad og skjær Kvikk Lunsj-sjokoladene i to på tvers og deretter del opp i staver. Det varme knivbladet gjør at ikke sjokoladen sprekker så lett og snittene blir penere.
Sett Kvikk Lunsj-stavene tett i tett rundt hele kaken. Pynt toppen med Non Stop, marengstopper og lakriskuler.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen