langpannekake
Gresskarkake med ostekrem
Er du en fan av klassisk gulrotkake? Hvorfor ikke prøve en saftig versjon med gresskar i stedet? Perfekt når du har rester etter Halloween-gresskaret, eller bare som en deilig høstkake!

50min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
Gresskarkake:
4stkegg
2 og en halvdlnøytral olje (eller smeltet smør)
200ghvitt sukker
150gbrunt sukker
350ghvetemel
3tsbakepulver
1tsnatron
2tskanel
1tskardemomme
en halvtsmuskat
en halvtssalt
450ggresskar (finraspet)
Ostekrem:
250gnaturell kremost (romtemperert)
100gsmør (romtemperert)
150gmelis
1stklime (saft og skall)
Pynt:
1håndfullvalnøtter eller pekannøtter
Fremgangsmetode
Visp sammen egg, olje og sukker.
Bland sammen alt det tørre og vend det inn i det våte. Rør til du har en klumpfri røre.
Skrell gresskaret og finrasp det. Fold inn gresskaret til slutt.
Hell røren i en liten langpanne (26x36 cm). Stekes ved 180 grader i 45-50 minutter. Sjekk med en spiss kniv eller bakepinne mot slutten. Stek til det ikke henger igjen deigrester på pinnen. Avkjøl kaken helt før du smører på ostekrem.
Lag ostekrem ved å piske romtemperert smør og melis til en luftig krem. Tilsett romtemperert kremost, raspet skall og juicen fra en lime til slutt.
Fordel ostekremen utover kaken og pynt med pekannøtter eller valnøtter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆