muffins
Sticky sjokolademuffins med solb ærkrem
Mørke, saftige muffins med sjokolade og sommerens søteste bær er en knallgod kombinasjon. Topp dem med luftig ostekrem som får ekstra fin farge av solbær.

20min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
12 porsjoner
Dette trenger du:
100gsmør
100gmørk sjokolade
2stkegg
2 og en halvdlsukker
2dlnøytral olje
4dlyoghurt
1dlmelk
8dlhvetemel
2tsbakepulver
3sskakao
1ssvaniljesukker
Dette trenger du til solbærkrem:
3sssolbærsirup
250gkremost
125gmelis
Dette trenger du til rørte solbær:
100gsolbær (renset)
3sssukker
Fremgangsmetode
Smelt smøret og hell det over sjokoladen. Avkjøl litt mens du pisker egg og sukker til eggedosis. Tilsett olje, yoghurt og melk.
Bland mel, bakepulver, kakao og vaniljesukker. Sikt det over eggedosisen, og pisk det sammen. Vend inn smør- og sjokoladeblandingen.
Fordel røren i store muffinsformer. Stek dem midt i ovnen ved 160 °C i 20 min.
Slik lager du solbærkrem
Pisk sammen alle ingrediensene til kremen. Ha den over i en sprøytepose og sett den kaldt til den skal brukes.
Slik lager du rørte solbær
Rør sammen solbær og sukker, og topp muffinsen med krem og rørte solbær.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆