kaker
Naken sommerkake med ostekrem og ferske bær
Sommerkaker trenger ikke så mye pynt for å bli vellykkede. Fyll med deilig ostekrem og sesongens bær, og la kaken være naken. Slik kommer de virkelig gode rene smakene til sin rett, og med ferske bær på toppen blir kaken like vel staselig nok til fest!

45min / 3t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
8 porsjoner
Sukkerbrød:
4stkegg, romtemperert
180gsukker
1tsvaniljesukker
100ghvetemel
50gpotetmel
1tsbakepulver
Jordbærpuré:
300gjordbær
30gmelis
en halvdlvann
Ostekrem:
20gvalmuefrø (spar noen til toppen)
1 og en halvdlkremfløte
50gsukker
1tsvaniljesukker
150gkremost naturell, romtemperert
Pynt:
1kurvfriske blåbær
1kurvfriske jordbær
Fremgangsmetode
Sukkerbrød
Stivpisk egg, sukker og vaniljesukker.
Sikt sammen mel, potetmel og bakepulver mens kjøkkenmaskinen går (10 minutter).
Når eggedosisen er ferdig, sikter du inn litt og litt av melblandingen. Røres forsiktig inn. Prøv å beholde så mye av luften i eggedosisen som mulig. Det lønner seg å være tålmodig her.
Dekk både bunnen og sidene av kakeformen med bakepapir, da blir kaken lettere å få ut. Bruk en 17 cm form, da må bakepapiret gå høyere enn formen, kaken hever langt over formen.
Kaken stekes midt i ovnen på 170 grader i 40 – 45 minutter. Avkjøl kaken.
Jordbærpuré
Kjør alle ingrediensene sammen til en glatt puré med en stavmikser.
Ostekrem
Varm først valmuefrøene på en bakepapirkledd stekeplate midt i ovnen på 180 grader i 10 minutter og avkjøl.
Pisk kremfløten stiv med sukker og vaniljesukker. Ha kremosten i en bolle sammen med valmuefrøene og den stivpiskede kremen.
Bruk en ballongvisp og rør dette godt. For enklest mulig fordeling av kremen, bruk en sprøytepose.
Montering
Del den avkjølte kaken i tre, og dynk alle tre delene med jordbærpuré.
Dynk kaken med puréen. La dette stå litt for å trekke godt inn. Det vil bli liggende et lag med jordbær igjen på toppen av lagene.
Ha kremen oppå jordbærpuréen (etter at den har fått trukket inn). For at kremen og jordbærpurèen ikke skal bli presset ut på sidene når lagene legges oppå hverandre, legges blåbær mellom lagene som støtte.
Pynt med friske jordbær, blåbær og et dryss valmuefrø.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆