Til hovedinnhold
kaker

Naken sommerkake med ostekrem og ferske bær

Sommerkaker trenger ikke så mye pynt for å bli vellykkede. Fyll med deilig ostekrem og rørte bær, og la kaken være naken. Slik kommer de virkelig gode rene smakene til sin rett, og med ferske bær på toppen blir kaken like vel staselig nok til fest!

Bløtkake fylt med vaniljekrem og jordbærsyltetøy, toppet med krem, men ikke strøket opp med krem rundt. Såkalt naken kake. Pyntet med ferske jordbær på toppen. Holdes av jente i småblomstret sommerkjole.

45min / 3t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

8 porsjoner

Sukkerbrød:

4stkromtempererte egg

180gsukker

1tsvaniljesukker

100ghvetemel

50gpotetmel

1tsbakepulver

Jordbærpuré:

300gjordbær

30gmelis

en halvdlvann

Ostekrem:

1 og en halvdlkremfløte

50gsukker

1tsvaniljesukker

150gkremost naturell (Tine kremost til baking, eller Philadelphia original)

20gvalmuefrø (spar noen til toppen)

200gblåbær (friske og store)

Fremgangsmetode

Sukkerbrød

Stivpisk egg, sukker og vaniljesukker.
Sikt sammen mel, potetmel og bakepulver mens kjøkkenmaskinen går (10 minutter).
Når eggedosisen er ferdig, sikter du inn litt og litt av melblandingen. Røres forsiktig inn. Prøv å beholde så mye av luften i eggedosisen som mulig. Det lønner seg å være tålmodig her.
Dekk både bunnen og sidene av kakeformen med bakepapir, da blir kaken lettere å få ut. Bruk en 17 cm form, da må bakepapiret gå høyere enn formen, kaken hever langt over formen.
Kaken stekes midt i ovnen på 170 grader i 40 – 45 minutter. Avkjøl kaken.
Del den avkjølte kaken i tre, og dynk alle tre delene med jordbærpuré.

Jordbærpuré

Alt kjøres til puré med stavmikseren.
Dynk kaken med puréen. La dette stå litt for å trekke godt inn. Det vil bli liggende et lag med jordbær igjen på toppen av lagene.

Ostekrem

Varm først valmuefrøene på en bakepapirkledd stekeplate midt i ovnen på 180 grader i 10 minutter og avkjøl.
Pisk kremfløten stiv med sukker og vaniljesukker. Ha kremosten i en bolle sammen med valmuefrøene og den stivpiskede kremen.
Bruk en ballongvisp og rør dette godt. For enklest mulig fordeling av kremen, bruk en sprøytepose.
Ha kremen oppå jordbærpuréen (etter at den har fått trukket inn). For at kremen og jordbærpurèen ikke skal bli presset ut på sidene når lagene legges oppå hverandre, legges blåbær mellom lagene som støtte.
Topp gjerne kaken med friske jordbær, blåbær, valmuefrø (du trenger ikke så mange frø, men de må varmes opp før de has på kaken) og kanskje litt sitronmelisse.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit