ostekake
Luftig ostekake i glass med fyldig appelsincurd
Ostekake i glass er en vri på den klassiske ostekaken. Lag en luftig ostekakekrem med appelsin og sitron, og topp med hjemmelaget appelsincurd og sprø kjekssmuler for en søt og frisk dessert som er like pen som den er god!

30min / 2t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Ostekakekrem med appelsin:
en halv dlferskpresset appelsinsaft (ca. 1 appelsin)
1 og en halv tssitrongelépulver
125 gkremost med smak av mandarin og ananas (romtemperert)
50 gmelis (siktet)
en halv tsvaniljesukker
1 og en halv dlkremfløte
Appelsincurd:
2 og en halv dlappelsinsaft (ca. 3 appelsiner)
1 stkappelsin (revet skall)
en halv dllime (saften)
125 gsmør i terninger
180 gsukker
3 stkegg (sammenvispet)
Kjekssmuler:
6 stkhavrekjeks
25 gsmør
Til servering:
2 ssmandelflak
1 stkappelsin (kun revet skall)
Fremgangsmetode
Appelsincurd
Vask appelsinene godt. Riv skallet og press ut saften.
Ha appelsinsaft og -skall i en kasserolle. La det småkoke til væsken er redusert til ca. 1/3. Rør inn limesaften.
Hell den konsentrerte væsken over i en bolle/skål som tåler varme og rør inn smør, sukker og sammenvispede egg.
Sett bollen over et vannbad (uten at bollen kommer i kontakt med det varme vannet) og rør kontinuerlig til kremen får en fin og tykk konsistens. Det tar ca. 20 minutter. Kremen tykner enda mer når den avkjøles.
Ostekakekrem med appelsin
Varm opp appelsinsaften. Ha i gelépulver og rør om til det er helt oppløst. Avkjøl mens ostekremen lages.
Ha kremosten i en bolle og sikt inn melis og vaniljesukker. Pisk sammen til en jevn masse.
Pisk kremfløten til stiv krem og vend inn i ostemassen.
Tilsett den avkjølte appelsingeléen i en tynn stråle mens du rører forsiktig til alt er godt blandet.
Fordel ostemassen i porsjonsglass og sett kaldt i minimum 2 timer.
Servering
Knus kjeksen. Smelt smør og rør inn i kjekssmulene. Sett til side.
Rist mandelflak i en tørr stekepanne til de begynner å få litt farge og du kjenner aromaen av varme mandler. Avkjøl på tallerken eller kjøkkenpapir.
Sett glassene med ostemasse ut i romtemperatur 15 minutter før servering. Server med smuldret kjeks, ristede mandler, appelsinkrem og revet appelsinskall.
Tips!
Har du noe til overs kan den friske appelsinkremen fylles på varme, rene glass med tett lokk. Oppbevares i kjøleskapet i 2-3 uker. Appelsincurd kan brukes i kakekrem, på iskrem, vafler, pannekaker, scones og kjeks.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆