Til hovedinnhold
ostekake

Luftig ostekake i glass med fyldig appelsincurd

Ostekake i glass er en vri på den klassiske ostekaken. Lag en luftig ostekakekrem med appelsin og sitron, og topp med hjemmelaget appelsincurd og sprø kjekssmuler for en søt og frisk dessert som er like pen som den er god!

Luftig ostekake i glass med fyldig appelsincurd servert på mørkt bord med blågrønn linserviett. Appelsinskiver, grønne friske urter og en liten skål med knuste kjekssmuler ved siden av.

30min / 2t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Ostekakekrem med appelsin:

en halvdlferskpresset appelsinsaft (ca. 1 appelsin)

1 og en halvtssitrongelépulver

125gkremost med smak av mandarin og ananas (romtemperert)

50gmelis (siktet)

en halvtsvaniljesukker

1 og en halvdlkremfløte

Appelsincurd:

2 og en halvdlappelsinsaft (ca. 3 appelsiner)

1stkappelsin (revet skall)

en halvdllime (saften)

125gsmør i terninger

180gsukker

3stkegg (sammenvispet)

Kjekssmuler:

6stkhavrekjeks

25gsmør

Til servering:

2ssmandelflak

1stkappelsin (kun revet skall)

Fremgangsmetode

Appelsincurd

Vask appelsinene godt. Riv skallet og press ut saften.
Ha appelsinsaft og -skall i en kasserolle. La det småkoke til væsken er redusert til ca. 1/3. Rør inn limesaften.
Hell den konsentrerte væsken over i en bolle/skål som tåler varme og rør inn smør, sukker og sammenvispede egg.
Sett bollen over et vannbad (uten at bollen kommer i kontakt med det varme vannet) og rør kontinuerlig til kremen får en fin og tykk konsistens. Det tar ca. 20 minutter. Kremen tykner enda mer når den avkjøles.

Ostekakekrem med appelsin

Varm opp appelsinsaften. Ha i gelépulver og rør om til det er helt oppløst. Avkjøl mens ostekremen lages.
Ha kremosten i en bolle og sikt inn melis og vaniljesukker. Pisk sammen til en jevn masse.
Pisk kremfløten til stiv krem og vend inn i ostemassen.
Tilsett den avkjølte appelsingeléen i en tynn stråle mens du rører forsiktig til alt er godt blandet.
Fordel ostemassen i porsjonsglass og sett kaldt i minimum 2 timer.

Servering

Knus kjeksen. Smelt smør og rør inn i kjekssmulene. Sett til side.
Rist mandelflak i en tørr stekepanne til de begynner å få litt farge og du kjenner aromaen av varme mandler. Avkjøl på tallerken eller kjøkkenpapir.
Sett glassene med ostemasse ut i romtemperatur 15 minutter før servering. Server med smuldret kjeks, ristede mandler, appelsinkrem og revet appelsinskall.

Tips!

Har du noe til overs kan den friske appelsinkremen fylles på varme, rene glass med tett lokk. Oppbevares i kjøleskapet i 2-3 uker. Appelsincurd kan brukes i kakekrem, på iskrem, vafler, pannekaker, scones og kjeks.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen