ostekake
Ostekake i glass med julekrydrede multer
Prøv en enkel ostekake i glass som juledessert i år! En fløyelsmyk ostekrem med julekrydrede multer over sprø pepperkakesmuler setter et søtt og smakfullt punktum etter julens gode måltider!

15min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
6 porsjoner
Pepperkakebunn:
150 gpepperkaker
100 ghavrekjeks
en halv tskanel
80 gsmør
Julekrydrede multer:
200 gmulter
2 sssukker
en halv dlvann
1 stkkanelstang
3 stkhele stjerneanis
Ostekrem:
3 platergelatin
1 dlvarmt vann
3 dlkremfløte
1 tsvaniljesukker
250 gkremost naturell
Til pynt:
1 håndfullmulter
6 stkhele stjerneanis
6 stksitronmelisse (kun blader)
1 ssmelis
Fremgangsmetode
Pepperkakebunn
Smelt smøret i en tykkbunnet kjele, knus kjeks og pepperkaker, og bland sammen smeltet smør, kjekssmuler og kanel.
Fordél i porsjonsglass, og sett i kjøleskapet.
Julekrydrede multer
Ha multer, sukker og vann i en gryte. Rør og mos bærene. Ha i kanelstang og hel anis. La det småkoke i 8-10 min. Avkjøl, og ta ut kanelstangen og anisen.
Ostekrem
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann, i 8-10 min.
Ta gelatinplatene ut av det kalde vannet, press ut overskytende vann, og smelt de myke gelatinplatene inn i det varme vannet.
Pisk sammen kremfløte og vaniljesukker, og vend inn kremosten.
Ta av litt multeblanding til pynt, og rør resten inn i ostekremen.
Hell den oppløste gelatinen over ostekremen, og rør godt. Fordél ostekremen over pepperkakebunnene i porsjonsglassene.
Sett i kjøleskapet til servering
Servering
Topp med litt av multeblandingen, hel stjerneanis, noen blader sitronmelisse, og et dryss melis.
▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆