Til hovedinnhold
kaker

Perfekt Pavlova til 17. Mai

Pavlova med krem og friske bær skal være sprø utenpå og seig i midten, og så lett at den nesten smelter i munnen. Følg denne oppskriften steg for steg, så får du garantert en perfekt kake til festen.

Pavlova med norske flagg, friske jordbær, blåbær, bringebær og mynteblader.

1t / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

8 porsjoner

8stkstore eggehviter

1klypesalt

375gsukker

1ssmaisenna

2tshvitvinseddik

1 og en halvtsvaniljeekstrakt eller essens (valgfritt)

5dlkremfløte

3begerfriske bær

Fremgangsmetode

Forvarm stekeovnen til 180°C varmluft. Bruk en tallerken som mal, og tegn to sirkler på ca. 24-26 cm i diameter på to ark med bakepapir. Snu arkene for å unngå blyantstreker på pavlovaen, og legg dem på hvert sitt stekebrett.
Bruk en helt ren og tørr miksebolle. En bolle av glass eller metall er best. Plastboller er vanskelige å få helt rene, og selv bare litt fett eller vann kan være nok til at eggehvitene ikke blir ordentlig luftige.
Hvis du er usikker på om bollen er ren nok, kan du gni innsiden med sitron. Det løser opp eventuelt fett.
Skill eggene forsiktig så det ikke kommer spor av eggeplomme i hvitene.
Visp eggehvitene med en klype salt på lav/middels hastighet til hvitene skummer, men ikke er helt stive. Øk hastigheten samtidig som du tilsetter én skje sukker om gangen.
Fortsett å vispe til marengsen er tykk, luftig og skinnende blank.
Sikt maisenna i marengsen, og tilsett hvitvinseddik og eventuelt vaniljesukker eller -essens. Vend det forsiktig inn med en slikkepott, og ikke rør mer enn nødvendig.
Fordel marengsrøren på de to sirklene på bakepapiret, og bre røren utover så du får to like store bunner. Lag gjerne en kant på kakebunnene så det blir enklere å fylle dem etterpå. Du kan bruke baksiden på en skje.
Sett begge stekebrettene i ovnen, og skru ned temperaturen til 100°C varmluft. Med varmluft kan du steke begge brettene samtidig. Stek bunnene i ca. 1 time, uten å åpne ovnsdøra. Skru av ovnen, og la marengsbunnene stå i ovnen til de er avkjølt.
Nå skal de være sprø langs kanten og på toppen, men samtidig kjennes litt marshmallow-aktige ut når du trykker lett på midten av dem. De avkjølte bunnene kan oppbevares i 2-3 dager i en tett boks eller pakket i plast.
Legg den ene bunnen på et stort fat. Pisk kremfløten halvstiv og bre et tykt lag over marengsen. Fordel friske bær over, og legg den andre bunnen forsiktig på toppen. Bre resten av kremen over, og pynt med friske bær.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit