kaker
Sjokoladekake med mørk sjokoladekrem og karamellpopcorn
Sjokoladekake er alltid populært på kakebordet, og blander du inn litt sterk kaffe i sjokoladekremen blir den ekstra fyldig og god! Topp med hjemmelaget karamellpopcorn for en skikkelig showstopper av an kake!

45min / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
10 porsjoner
Sjokoladekake:
4stkegg
2dlsukker
2 og en halvdlhvetemel
1tsbakepulver
200gkokesjokolade
220gmeierismør
Mørk sjokoladekrem:
100gmørk sjokolade
150gromtemperert smør
100gmelis
25gbakekakao
2ssferdig kokt sterk kaffe
Karamellpopcorn:
4ssmeierismør
3ssvann
2dlsukker
en halvtsnatron
75gpoppet popcorn
Fremgangsmetode
Oppskriften gir én kake, á 24 cm.
Sjokoladekake
Pisk egg og sukker til eggedosis. tilsett hvetemel og bakepulver og vend inn smeltet smør og sjokolade.
Stek kaken i 35 minutter på 220 °C i en 24 cm kakeform.
Mørk sjokoladekrem
Smelt sjokoladen i vannbad og avkjøl til romtemperatur.
Pisk smør og melis hvitt i en kjøkkenmaskin, tilsett bakekakao og rør til en jevn røre.
Vend inn kaffe og smeltet sjokolade.
Karamellpopcorn
Kok opp smør og vann, rør inn sukkeret og la det koke på høy varme til det blir gyllen karamell.
Tilsett natron og vend inn popcorn.
Avkjøl på bakepapir.
Montering
Del kakebunnen i to, og bre et godt lag sjokoladekrem mellom bunnene.
Stryk sjokoladekrem rundt hele kaken, og legg karamellpopcorn i et tårn på toppen.
Tips!
Ringle litt karamellsaus over toppen om du ønsker en ekstra flott kake.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆