Til hovedinnhold
kaker

Sjokoladekake med mørk sjokoladekrem og karamellpopcorn

Sjokoladekake er alltid populært på kakebordet, og blander du inn litt sterk kaffe i sjokoladekremen blir den ekstra fyldig og god! Topp med hjemmelaget karamellpopcorn for en skikkelig showstopper av an kake!

Sjokoladekake med mørk sjokoladekrem og karamellpopcorn servert på stettfat i metall, med karamellsaus ringlet over. Kopper med kaffe ved siden av.

45min / 2t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

10 porsjoner

Sjokoladekake:

4stkegg

2dlsukker

2 og en halvdlhvetemel

1tsbakepulver

200gkokesjokolade

220gmeierismør

Mørk sjokoladekrem:

100gmørk sjokolade

150gromtemperert smør

100gmelis

25gbakekakao

2ssferdig kokt sterk kaffe

Karamellpopcorn:

4ssmeierismør

3ssvann

2dlsukker

en halvtsnatron

75gpoppet popcorn

Fremgangsmetode

Oppskriften gir én kake, á 24 cm.

Sjokoladekake

Pisk egg og sukker til eggedosis. tilsett hvetemel og bakepulver og vend inn smeltet smør og sjokolade.
Stek kaken i 35 minutter på 220 °C i en 24 cm kakeform.

Mørk sjokoladekrem

Smelt sjokoladen i vannbad og avkjøl til romtemperatur.
Pisk smør og melis hvitt i en kjøkkenmaskin, tilsett bakekakao og rør til en jevn røre.
Vend inn kaffe og smeltet sjokolade.

Karamellpopcorn

Kok opp smør og vann, rør inn sukkeret og la det koke på høy varme til det blir gyllen karamell.
Tilsett natron og vend inn popcorn.
Avkjøl på bakepapir.

Montering

Del kakebunnen i to, og bre et godt lag sjokoladekrem mellom bunnene.
Stryk sjokoladekrem rundt hele kaken, og legg karamellpopcorn i et tårn på toppen.

Tips!

Ringle litt karamellsaus over toppen om du ønsker en ekstra flott kake.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen