kaker
Sjokoladekake med mørk sjokoladekrem og karamellpopcorn
Sjokoladekake er alltid populært på kakebordet, og blander du inn litt sterk kaffe i sjokoladekremen blir den ekstra fyldig og god! Topp med hjemmelaget karamellpopcorn for en skikkelig showstopper av an kake!

45min / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
10 porsjoner
Sjokoladekake:
4 stkegg
2 dlsukker
2 og en halv dlhvetemel
1 tsbakepulver
200 gkokesjokolade
220 gmeierismør
Mørk sjokoladekrem:
100 gmørk sjokolade
150 gromtemperert smør
100 gmelis
25 gbakekakao
2 ssferdig kokt sterk kaffe
Karamellpopcorn:
4 ssmeierismør
3 ssvann
2 dlsukker
en halv tsnatron
75 gpoppet popcorn
Fremgangsmetode
Oppskriften gir én kake, á 24 cm.
Sjokoladekake
Pisk egg og sukker til eggedosis. tilsett hvetemel og bakepulver og vend inn smeltet smør og sjokolade.
Stek kaken i 35 minutter på 220 °C i en 24 cm kakeform.
Mørk sjokoladekrem
Smelt sjokoladen i vannbad og avkjøl til romtemperatur.
Pisk smør og melis hvitt i en kjøkkenmaskin, tilsett bakekakao og rør til en jevn røre.
Vend inn kaffe og smeltet sjokolade.
Karamellpopcorn
Kok opp smør og vann, rør inn sukkeret og la det koke på høy varme til det blir gyllen karamell.
Tilsett natron og vend inn popcorn.
Avkjøl på bakepapir.
Montering
Del kakebunnen i to, og bre et godt lag sjokoladekrem mellom bunnene.
Stryk sjokoladekrem rundt hele kaken, og legg karamellpopcorn i et tårn på toppen.
Tips!
Ringle litt karamellsaus over toppen om du ønsker en ekstra flott kake.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆