kaker
Sjokoladekake til fest
Mange har sjokoladekake som sin absolutte kakefavoritt. Lag en festversjon av kaken som det kommer til å gå gjetord om!

30min / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
12 porsjoner
Kakebunn:
200gsukker
50gbrunt sukker
3stkegg
250ghvetemel
80gbakekakao
2tsbakepulver
1tsvaniljesukker
en halvtssalt
3 og en halvdlkefir
3ssrapsolje
Sjokoladekrem:
350gsmør (romtemperatur)
300gsukker
200gkokesjokolade
Fremgangsmetode
Kakebunn
Pisk sukker, brunt sukker og egg til eggedosis.
 Rør inn de tørre ingrediensene sammen med kefir og rapsolje. Bland godt sammen.
Smør to springformer á 20 cm, og kle bunnene av formene med bakepapir.
Fordél like mye røre i hver form.
Stek midt i ovnen på 180 ˚C, i ca. 25-30 minutter. Avkjøl kakene på rist.
Sjokoladekrem
Pisk smør og sukker hvitt og luftig i en kjøkkenmaskin med ballongvisp (det tar ca 5 min på høy hastighet).
Del kokesjokolade i mindre biter, og smelt over vannbad.
Vend inn i smørblandingen, og pisk sammen til en luftig krem.
Montering
Del kakebunnene i to.
Smør sjokoladekrem mellom hvert lag, på toppen og på sidene.
Fyll en sprøytepose med sjokoladekrem og pynt kaken.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆