Til hovedinnhold
kaker

Sjokoladekake til fest

Mange har sjokoladekake som sin absolutte kakefavoritt. Lag en festversjon av kaken som det kommer til å gå gjetord om!

Sjokoladekake til fest med tuttifruttistrø og sjokoladekrem, servert på hvitt stettfat. Kaffekopp, hvite roser og smellbongbonger rundt.

30min / 2t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

12 porsjoner

Kakebunn:

200gsukker

50gbrunt sukker

3stkegg

250ghvetemel

80gbakekakao

2tsbakepulver

1tsvaniljesukker

en halvtssalt

3 og en halvdlkefir

3ssrapsolje

Sjokoladekrem:

350gsmør (romtemperatur)

300gsukker

200gkokesjokolade

Fremgangsmetode

Kakebunn

Pisk sukker, brunt sukker og egg til eggedosis.
Rør inn de tørre ingrediensene sammen med kefir og rapsolje. Bland godt sammen.
Smør to springformer á 20 cm, og kle bunnene av formene med bakepapir.
Fordél like mye røre i hver form.
Stek midt i ovnen på 180 ˚C, i ca. 25-30 minutter. Avkjøl kakene på rist.

Sjokoladekrem

Pisk smør og sukker hvitt og luftig i en kjøkkenmaskin med ballongvisp (det tar ca 5 min på høy hastighet).
Del kokesjokolade i mindre biter, og smelt over vannbad.
Vend inn i smørblandingen, og pisk sammen til en luftig krem.

Montering

Del kakebunnene i to.
Smør sjokoladekrem mellom hvert lag, på toppen og på sidene.
Fyll en sprøytepose med sjokoladekrem og pynt kaken.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen