Til hovedinnhold
kaker

Sjokoladekake til fest

Mange har sjokoladekake som sin absolutte kakefavoritt. Lag en festversjon av kaken som det kommer til å gå gjetord om!

Sjokoladekake til fest

30min / 3t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

12 porsjoner

Dette trenger du:

sukker

brunt sukker

egg

hvetemel

bakekakao

bakepulver

vaniljesukker

salt

kefir

rapsolje

Sjokoladekrem:

smør (romtemperatur)

sukker

kokesjokolade

Fremgangsmetode

Pisk sukker, brunsukker og egg til eggedosis. Rør inn de tørre ingrediensene sammen med kefir og rapsolje. Bland godt sammen.
Kle to springformen på 20 cm med bakepapir i bunnen, ha smør rundt sidene av formen. Fordel kakerøren i formene.
Stekes i en forvarmet ovn på 180 ˚C i 25-30 minutter. Avkjøl kaken på rist.

Sjokoladekrem

Pisk smør og sukker hvitt og luftig i en kjøkkenmaskin med ballongvisp (det tar ca 5 min på høy hastighet).
Smelt kokesjokoladen over vannbad. Når sjokoladen er smeltet, røres det inn i smør og sukkeret.
Pisk sammen til en luftig krem.

Montering

Del kakebunnene i to.
Smør sjokoladekrem mellom hvert lag, på toppen og på sidene.
Fyll en sprøytepose med sjokoladekrem og pynt kaken.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆