kaker
Sjokoladerullekake med banankrem
Rullekaken kan fylles med så mye mer enn kun syltetøy. Denne rullekaken med sjokoladeglasur og bananfyll er en hyllest til banansplitten!
8min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
Sjokoladerullekake:
3 stkstore egg
80 gsukker
1 tsbakepulver
20 gbakekakao
50 ghvetemel
Banankrem:
200 gsmør (romtemperert)
200 gmelis
2 stkmodne bananer
Glasur:
3 dlmelis
3 ssvann
3 ssbakekakao
1 håndfullkakestrø
Fremgangsmetode
Sjokoladerullekake
Sett stekeovnen på 210 grader.
Pisk sukker og egg til luftig eggedosis til den er helt lysegul.
Bland det tørre og bruk en sikt mens du vender det forsiktig inn i eggedosisen.
Hell røren utover et bakepapirkledd stekebrett og stek rullekaken i 6 til 8 minutter, litt avhengig av ovnen. Pass på at den ikke steker for lenge. Da blir den tørr og sprekker lett når du ruller den.
Strø sukker utover et bakepapir på kjøkkenbenken og hvelv rullekaken over. Dra forsiktig av bakepapiret du har stekt på.
Fukt et kjøkkenhåndkle med litt kaldt vann og legg over kaken for å avkjøle kaken helt.
Banankrem
Pisk smør og melis til en hvit, luftig smørkrem.
Mos bananene med en gaffel og bland inn i smørkremen.
Smør banankremen utover den avkjølte rullekaken. Rull forsiktig sammen kaken og legg den på et fat.
Glasur
Rør sammen melis, vann og bakekakao. Lag sjokoladeglasuren så tykk du ønsker den, justér med mengde melis, eller vann.
Hell over, og la glasuren renne nedover kaka før du drysser på fargerikt strøssel. Server gjerne med is i flere farger!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆