kaker
Sjokoladerullekake med banankrem
Rullekaken kan fylles med så mye mer enn kun syltetøy. Denne rullekaken med sjokoladeglasur og bananfyll er en hyllest til banansplitten!

8min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
Sjokoladerullekake:
3stkstore egg
80gsukker
1tsbakepulver
20gbakekakao
50ghvetemel
Banankrem:
200gsmør (romtemperert)
200gmelis
2stkmodne bananer
Glasur:
3dlmelis
3ssvann
3ssbakekakao
1håndfullkakestrø
Fremgangsmetode
Sjokoladerullekake
Sett stekeovnen på 210 grader.
Pisk sukker og egg til luftig eggedosis til den er helt lysegul.
Bland det tørre og bruk en sikt mens du vender det forsiktig inn i eggedosisen.
Hell røren utover et bakepapirkledd stekebrett og stek rullekaken i 6 til 8 minutter, litt avhengig av ovnen. Pass på at den ikke steker for lenge. Da blir den tørr og sprekker lett når du ruller den.
Strø sukker utover et bakepapir på kjøkkenbenken og hvelv rullekaken over. Dra forsiktig av bakepapiret du har stekt på.
Fukt et kjøkkenhåndkle med litt kaldt vann og legg over kaken for å avkjøle kaken helt.
Banankrem
Pisk smør og melis til en hvit, luftig smørkrem.
Mos bananene med en gaffel og bland inn i smørkremen.
Smør banankremen utover den avkjølte rullekaken. Rull forsiktig sammen kaken og legg den på et fat.
Glasur
Rør sammen melis, vann og bakekakao. Lag sjokoladeglasuren så tykk du ønsker den, justér med mengde melis, eller vann.
Hell over, og la glasuren renne nedover kaka før du drysser på fargerikt strøssel. Server gjerne med is i flere farger!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆