småkaker & cookies
Julens beste serinakaker
Ingen jul uten serinakaker! Disse julekakene er enkle å bake, smaker kjempegodt og regnes som en av de 7 slagene til jul.

12min / 40min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
150gmeierismør
250ghvetemel
2tsbakepulver
2tsvaniljesukker
100gsukker
1stkegg
1stkegg til pensling
en halvdlhakkede mandler
en halvdlperlesukker
Fremgangsmetode
Denne oppskriften gir ca. 30 serinakaker.
Smuldre smør med de tørre ingrediensene
Visp sammen det ene egget, og jobb det raskt inn i deigen. Deigen skal være fast, og ikke klissete.
Trill deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i biter, form til kuler og sett dem på stekebrett med bakepapir.
Klem kakene ned med gaffel, pensle med sammenvispet egg og dryss over finhakkede mandler og perlesukker.
Stek i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 12 minutter, til de er gylne.
Oppbevar kaken i en lufttett kakeboks.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆