Til hovedinnhold
kaker

Smakfull og saftig krydderkake

Unn deg litt hverdagskos med et stykke saftig og smaksrik krydderkake. Den er perfekt hvis det plutselig kommer gjester på besøk.

Mørkt gylden krydderkake bakt i brødform, servert med et dryss melis. Blå bakgrunn.

1t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

200gsmør (romtemperert)

200gbrunt sukker

2stkegg (romtemperert)

250ghvetemel (siktet)

2tsnatron

1tsvaniljesukker

2tsmalt kanel

1tsmalt ingefær

en fjerdedeltsmalt nellik

en fjerdedeltsmalt allehånde

en fjerdedeltssalt

5dlkefir (romtemperert)

1ssmelis (til pynt)

Fremgangsmetode

Denne oppskriften gir én krydderkake, ca. 8 porsjoner.
Sett ovnen på 180˚C. Smør en stor brødform (ca. 2 liter) med fett og kle med bakepapir.
Visp sammen smør og sukker til det er lyst og luftig.
Visp inn ett og ett egg.
Sikt sammen hvetemel, natron, vaniljesukker, krydder og salt.
Hvis du bruker kjøkkenmaskin, bytt nå til K-krok. Tilsett mel og kefir vekselvis og kjør kun lenge nok til at kakerøren er godt blandet. Begynn og avslutt med melblandingen.
Hell røren over i brødformen og stek på rist nederst i ovnen i 45-50 minutter. Stikk kaken med en tynn pinne og når pinnen er ren, er kaken ferdig stekt.
Avkjøl krydderkaken i formen 10-15 minutter før den hvelves på rist og avkjøles helt. Sikt litt melis på toppen før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit