kaker
Bløtkake med pisket krem og friske jordbær
Dette er sommerens fineste festkake! En høy og flott kake fylt med jordbær og pisket krem med ekte vanilje, toppet med friske jordbær, makroner og små marengs. Så fin at den passer både til bryllup, sommerfest, konfirmasjon og 17. Mai!

40min / 1t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
8 porsjoner
Sukkerbrød:
5 stkegg
150 gsukker
150 ghvetemel
1 tsbakepulver
Dynk:
5 dleplemost
1 kurvfriske jordbær
Pisket krem med vanilje:
7 og en halv dlkremfløte (kald)
5 sssukker
1 stkvaniljestang
Pynt:
1 kurvfriske jordbær
makroner (gjerne med jordbærsmak)
marengs (rosa)
urter (og spiselige blomster)
Fremgangsmetode
Her kan du bruke en springform på 24 cm for en lav kake, eller se tips for en høy og smal kake.
Sukkerbrød
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.
Sikt mel og bakepulver sammen og vend det forsiktig inn i eggedosisen.
Ha deigen i en smurt springform og stek kaken nederst i ovnen i ca. 30 - 40 minutter på 180 °C.
La kaken stå i formen i ca. 5 minutter, velv deretter over på rist og la avkjøle helt.
Pisket krem med vanilje
Del vaniljestangen i to på langs, og skrap ut frøene.
Pisk kald kremfløte, sukker og frøene fra vaniljestangen til en myk krem.
Montering
Dynk kakebunnene med eplemost.
Kjør jordbærene til puré med en stavmikser, og smør et tynt lag jordbærpuré på kakebunnen.
Bre over et tynt lag krem, og legg over neste kakebunn. Gjør det samme med hver kakebunn, til du har bygget en bløtkake.
Avslutt med et tynt lag krem rundt hele kaken.
Pynt
Pynt kaken med bær, makroner, marengs, blomster og urter.
Tips!
Hvis du har lyst til å lage en ekstra høy og festfin kake slik som på bildet, kan du bake to eller flere kakebunner i litt små springformer på 15-18 cm. Del kakebunnene i 2 eller 3, og stable dem oppå hverandre med krem og fyll imellom.
▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆