Til hovedinnhold
kaker

Sunn sjokoladekake på 16 minutter

Denne saftige sjokoladekaken lager du på 16 minutter – i hvert fall om du er like kjapp bak kjøkkenbenken som matblogger Elin Larsen.

Sunn sjokoladekake på glassfat, pyntet med blåbær

15min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til sjokoladebunnen:

5dlhasselnøtter

7stkdadler (ferske og myke)

2sskakao (rå eller vanlig kakaopulver)

1tssalt

Dette trenger du til glasuren:

300gcashewnøtter (uten salt)

4sskakao (rå eller vanlig kakaopulver)

tre fjerdedelerdlappelsinjuice

1tssalt

1 og en halvdllønnesirup (eller agave)

1sslucuma (kan sløyfes)

Fremgangsmetode

Sjokoladebunnen

Kjør alle ingrediensene i en food processor til en klebrig masse med små nøttebiter. Tilsett mer dadler hvis bunnen ikke er klebrig nok.
Smør en rund springform (22 centimeter i diameter) med rå kokosolje, og trykk kakebunnen ned i formen. Sett i kjøleskapet mens du lager glasuren.
For best smaksresultat, kan du riste hasselnøttene på 180 grader i 10-15 minutter i ovnen først. Gni deretter av skallet, og avkjøl før de tilsettes i food processoren. Da er ikke kaken rå lenger, men du får bedre frem den karakteristiske nøttesmaken.

Glasuren

For å lage denne glasuren, må du ha en blender med høy hastighet.
Kjør alle ingrediensene på høy hastighet i en blender til en fin og myk konsistens. Hvis du ikke har en blender med høy hastighet, kan nøttene finmales før de blandes med resten av ingrediensene.
Smak til, og tilsett mer søtt, surt eller salt om nødvendig. Hvis glasuren er for tørr, kan du tilsette litt mer vann. Hell glasuren over kakebunnen, og pynt for eksempel med blåbær.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit