Til hovedinnhold
kaker

Raw sjokoladekake med dadler og nøtter

Denne saftige sjokoladekaken lager du helt uten ovn, og den er både glutenfri, melkefri og helt naturlig søtet!

Raw sjokoladekake med dadler og nøtter pyntet med friske blåbær og hempfrø, og servert på kakefat i glass.

15min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

Kakebunn:

5dlrøstede hasselnøtter

7stkferske dadler

2ssraw kakaopulver

1tssalt

1tskokosolje (til smøring av formen)

Sjokoladeglasur:

300gusaltede cashewnøtter

4ssraw kakaopulver

tre fjerdedelerdlappelsinjuice

1tssalt

1 og en halvdllønnesirup (eller agave)

1sslucuma (kan sløyfes)

Pynt:

1boksfriske blåbær

1tshempfrø

Fremgangsmetode

Oppskriften er nok til én kake laget i 22 cm springform.

Kakebunn

Fjern steinen fra dadlene.
Kjør alle ingrediensene i en food processor til en klebrig masse med små nøttebiter. Tilsett mer dadler hvis bunnen ikke er klebrig nok.
Smør en rund springform med rå kokosolje, og trykk kakebunnen ned i formen. Sett i kjøleskapet mens du lager glasuren.

Sjokoladeglasur

Kjør alle ingrediensene på høy hastighet i en blender til en fin og myk konsistens. Hvis du ikke har en blender med høy hastighet, kan nøttene finmales før de blandes med resten av ingrediensene.
Smak til, og tilsett mer søtt, surt eller salt om nødvendig. Hvis glasuren er for tørr, kan du tilsette litt mer vann.
Hell glasuren over kakebunnen, og pynt med friske blåbær og et dryss hempfrø.
Oppbevares i kjøleskap til servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen