kaker
Raw sjokoladekake med dadler og nøtter
Denne saftige sjokoladekaken lager du helt uten ovn, og den er både glutenfri, melkefri og helt naturlig søtet!

15min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
Kakebunn:
5 dlrøstede hasselnøtter
7 stkferske dadler
2 ssraw kakaopulver
1 tssalt
1 tskokosolje (til smøring av formen)
Sjokoladeglasur:
300 gusaltede cashewnøtter
4 ssraw kakaopulver
tre fjerdedeler dlappelsinjuice
1 tssalt
1 og en halv dllønnesirup (eller agave)
1 sslucuma (kan sløyfes)
Pynt:
1 boksfriske blåbær
1 tshempfrø
Fremgangsmetode
Oppskriften er nok til én kake laget i 22 cm springform.
Kakebunn
Fjern steinen fra dadlene.
Kjør alle ingrediensene i en food processor til en klebrig masse med små nøttebiter. Tilsett mer dadler hvis bunnen ikke er klebrig nok.
Smør en rund springform med rå kokosolje, og trykk kakebunnen ned i formen. Sett i kjøleskapet mens du lager glasuren.
Sjokoladeglasur
Kjør alle ingrediensene på høy hastighet i en blender til en fin og myk konsistens. Hvis du ikke har en blender med høy hastighet, kan nøttene finmales før de blandes med resten av ingrediensene.
Smak til, og tilsett mer søtt, surt eller salt om nødvendig. Hvis glasuren er for tørr, kan du tilsette litt mer vann.
Hell glasuren over kakebunnen, og pynt med friske blåbær og et dryss hempfrø.
Oppbevares i kjøleskap til servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆