kaker
Tropisk aroma
Gjør ekstra stas på søndagskaffen med en saftig, krydret sjokoladekake, dekket av herlig sjokoladekrem. Tropisk aroma er kakeklassikeren vi aldri blir lei av.

30min / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
10 porsjoner
Kakebunn:
200gmeierismør, romtemperert
250gsukker
3stkegg
300ghvetemel
4tsbakepulver
1tsmalt muskatnøtt
1tsmalt kanel
en fjerdedeltssalt
2dlmelk
1ssbakekakao
1ssvann
1tssmør, til smøring av form
Sjokoladekrem:
200gmeierismør, romtemperert
500gmelis
4ssbakekakao
1tsvaniljesukker
6ssferdig kokt kaffe
Fremgangsmetode
Oppskriften gir to kakebunner á 22-24 cm.
Forvarm ovnen til 180˚C.
Fest bakepapir i bunnen av to springformer, og smør sidene med smør.
Pisk smør og sukker lyst og luftig, og pisk inn ett og ett egg.
Sikt sammen hvetemel, bakepulver, muskatnøtt, kanel og salt i en blandebolle. Bland det tørre og melken vekselsvis inn i smør- og eggeblandingen. Begynn og avslutt med det tørre.
Ha 2/3 av kakerøren i den ene kakeformen. Stek midt i ovnen i 25-30 minutter. Sjekk med en kakepinne om bunnen er ferdig stekt.
Rør ut kakaopulver i vann og bland sammen med resten av kakerøren. Hell over i den andre springformen og stek midt i ovnen i 15-20 minutter.
La begge kakebunnene avkjøles helt i formen før de løsnes og bakepapiret fjernes.
Sjokoladekrem
Pisk sammen smør og siktet melis, kakao og vaniljesukker. Rør inn kaffe til du har en myk og smørbar konsistens.
Del den lyse kakebunnen i to horisontalt. Smør et tynt lag sjokoladekrem utover og legg den mørke kakebunnen oppå. Smør et nytt lag krem og legg den siste lyse kakebunnen på toppen.
Fordel resten av kremen på hele kaken. Bruk en gaffel til å lage et enkelt mønster på toppen og på sidene.
Tips!
Tropisk Aroma kan oppbevares 2-3 dager i kjøleskapet dekket med plast. Kaken kan også fryses.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆