and
Perfekt stekt andebryst med enkel appelsinsaus
Har du lyst til å servere andebryst i helgen skal du lese disse geniale steketipsene. Server andebryst med eksotisk couscous og en herlig enkel appelsinsaus.
35min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
2 stkandebryst
1 klypeflaksalt
2 tsras el hanout (krydderblandingen finner du hos Coop Mega)
4 stkappelsiner (saften)
2 ssbrunt sukker
2 dlcouscous
1 tsras el hanout
1 sssmør
60 gpinjekjerner
1 stkgranateple (kjernene)
1 buntfrisk mynte (knapt)
Fremgangsmetode
Vask og tørk andebrystene. Rut skinnet.
Krydre med salt og ras el hanout på begge sider.
Varm en panne. Legg andrebrystene med skinnsiden ned i pannen. Ikke bruk olje eller smør. La temperaturen være medium pluss.
La fettet smelte fra skinnsiden og snu først andebrystet når skinnet er gyllent og du har en del fett i pannen. Snu og stek noen minutter.
Ha anden over i en ildfast form, skinnsiden opp. Ta vare på kraften. Stek i ovnen på 180 grader til du har en kjernetemperatur på ca. 62 grader. Da har andebrystet rosa kjerne.
Sjekk temperaturen etter ca. 15 minutter.
La andebrystet hvile i ca. 10 minutter før du skjærer det i skiver.
Appelsinsaus: Bruk kraften fra anden (fra panne og ildfast form). Ha dette i en panne og tilsett appelsinsaft og sukker. Kok opp og kok inn til du har en klissete sirup.
Couscous: Tilbered couscous som anvist på pakken. Tilsett ras el hanout og smør når couscousen er ferdig.
Rist pinjekjerner i ovnen på 180 grader til de er gylne.
Del granateplet i to og kakk ut kjernene med en butt gjenstand. Bland inn pinjekjernene i couscousen sammen med mynteblader og granateplekjerner.
Server andebrystskiver med couscous og appelsinsaus.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆