Biff med ostekrem
Ikke noe er så godt som en saftig biff, og her kombinerer vi den med en myk ostekrem med blåmuggosten Selbu blå.

30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
4stkbiff (à 200 g)
1klypesalt og pepper
1stkeggeplomme
3dlsmaksnøytral olje
2stkhvitløk (finrevet)
1sssitronsaft
2ssSelbu Blå (eller annen blåmuggost)
1ssestragon (finhakket)
2stkgulrot (delt i fire)
2stkpastinakk (delt i fire)
2stkpersillerot (delt i fire)
2sssolsikkeolje
Fremgangsmetode
Selbu blå lages på Tines meieri i Selbu i Trøndelag. Den er full av smak som blåmuggoster gjerne er, men likevel fin og rund og ikke for skarp.
Her har vi laget en majones som vi krydrer med blåmuggost og estragon, og det er et spennende tilbehør som går godt sammen med den pannestekte biffen og de ovnsbakte grønnsakene.
Blåmuggost er verdt å prøve på andre måter også. Lag en saus av blåmuggost og matfløte og server den til pasta, eller smuldre den på en hvit pizza og kjenn hvordan osten løfter smaken.