biff, storfe, oksekjøtt
Big Beefy burger med hjemmelaget tzatziki og parmesanpoteter
Grill en digg burger med gresk vri! Big beefy burger med hjemmelaget tzatziki, og godt krydrede potetbåter med parmesan blir en knallgod og lettvint middag på grillen.

15min / 40min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2 stkCoop Grill Perfekt Big Beefy burger
4 stkhamburgerbrød
1 posesalatblanding
2 stktomater (i skiver)
Hjemmelaget tzatziki:
500 ggresk yoghurt
1 stkagurk
4 feddhvitløk
2 ssCoop olivenolje
1 ssrødvinseddik (eller sitronsaft)
1 tssalt
Potetbåter med parmesan:
2 stkCoop Grill Perfekt Krydrede potetbåter
1 håndfullrevet parmesan
Fremgangsmetode
Hjemmelaget tzatziki
Riv agurken grovt på et rivjern. Ha den i et rent kjøkkenhåndkle, vend inn litt salt og klem ut så mye væske som mulig.
Finriv hvitløken, eller press i en hvitløkspresse.
Bland yoghurt, hvitløk, olivenolje, eddik eller sitronsaft i en bolle.
Rør inn den revne og avsilte agurken. Smak til med salt.
La tzatzikien trekke i kjøleskap i minst 30 min før servering for best smak.
Topp gjerne med ekstra olivenolje ved servering.
Potetbåter med parmesan
Grill i formen på indirekte varme, i ca. 10 minutter.
Strø revet parmesan over potetbåtene, og gratinér på grillen i ca. 5 minutter.
Servering
Grill burgere som anvist på pakken.
Del burgerbrødene i to, og grill lett på kuttflaten ett minutt.
Smør over tzatziki, legg på salat, burger, skivede tomater og burgerbrød. Servér med potetbåter med parmesan.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆