Til hovedinnhold
biff, storfe, oksekjøtt

Burger med hjemmelaget fikenmarmelade og blåmuggost

Blåmuggost og fikenmarmelade er en nydelig kombinasjon av salt og søtt, og passer perfekt til hamburger! Velg en mild eller litt skarpere ost, og bruk julens tørkede fikener til å lage en hjemmelaget fikenmarmelade.

 Burger med hjemmelaget fikenmarmelade og smeltet blåmuggost, servert med salatblader på mørk asjett. Asjetten står på mørkt trebord ved siden av en vegetarburger.

10min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Burgere:

600gkjøttdeig

1ssolje (til steking)

1klypesalt og pepper

Fikenmarmelade:

1pktørket fiken

4sssukker

3sseplesidereddik

1dlvann

Til servering:

4stkhamburgerbrød

200gblåmuggost

4stksalatblader

Fremgangsmetode

Fikenmarmelade

Finhakk tørket fiken. Varm en kjele til middels høy varme, tilsett fiken, sukker, eplesidereddik og vann og la det koke til sukkeret er smeltet og vannet er fordampet.

Burgere

Form kjøttdeigen til fire burgere.
Varm en stekepanne til middels høy varme, tilsett olje og stek burgerne 4-5 minutter på hver side. Snu dem ofte. Krydre med salt og pepper.

Til servering

Varm hamburgerbrødene i ovnen på 200 ˚C, i 2-3 minutter.
Del burgerbrødene i to, legg på salatblad, deretter burgerkjøtt, blåmuggost og fikenmarmelade.

Tips!

Ikke kna kjøttdeigen for mye. Del den i fire deler, og form burgerne lett. På denne måten får du ikke så kompakte burgere.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit