biff, storfe, oksekjøtt
Burger med hjemmelaget fikenmarmelade og blåmuggost
Blåmuggost og fikenmarmelade er en nydelig kombinasjon av salt og søtt, og passer perfekt til hamburger! Velg en mild eller litt skarpere ost, og bruk julens tørkede fikener til å lage en hjemmelaget fikenmarmelade.
10min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Burgere:
600 gkjøttdeig
1 ssolje (til steking)
1 klypesalt og pepper
Fikenmarmelade:
1 pktørket fiken
4 sssukker
3 sseplesidereddik
1 dlvann
Til servering:
4 stkhamburgerbrød
200 gblåmuggost
4 stksalatblader
Fremgangsmetode
Fikenmarmelade
Finhakk tørket fiken. Varm en kjele til middels høy varme, tilsett fiken, sukker, eplesidereddik og vann og la det koke til sukkeret er smeltet og vannet er fordampet.
Burgere
Form kjøttdeigen til fire burgere.
Varm en stekepanne til middels høy varme, tilsett olje og stek burgerne 4-5 minutter på hver side. Snu dem ofte. Krydre med salt og pepper.
Til servering
Varm hamburgerbrødene i ovnen på 200 ˚C, i 2-3 minutter.
Del burgerbrødene i to, legg på salatblad, deretter burgerkjøtt, blåmuggost og fikenmarmelade.
Tips!
Ikke kna kjøttdeigen for mye. Del den i fire deler, og form burgerne lett. På denne måten får du ikke så kompakte burgere.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆