biff, storfe, oksekjøtt
Chili con carne med gresskar
En hot chili con carne er perfekt at når vinteren nærmer seg. Har du i gresskar i denne gryteretten, får du en skikkelig kul høst-vri.
1min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 stkgul løk
4 stkfedd hvitløk
1 stkchili (rød)
olje (til steking)
400 ggrytekjøtt
1 tschipotle chilipulver (eller røkt parika)
1 og en halv tscayennepepper
1 tskanel
1 tsspisskummen
2 sskakao
4 sstomatpuré
2 bokserhermetiske tomater
3 dlkjøttkraft (eller vann)
1 stkflaskegresskar
2 stkpaprika (rød)
1 stklime
salt
topping:
koriander
limebåter
avokado
Fremgangsmetode
Finhakk løk, hvitløk og chili. Behold frøene for en spicy variant. Varm litt olje i en stor gryte og surr blandingen til det er mykt og blank.
Tilsett grytekjøtt i terninger og brun kjøttet. Tilsett chipotle eller røkt paprika, cayennepepper, kanel, spisskummen og kakao og bland godt sammen med kjøttet.
Tilsett tomatpuré, hermetiske tomater og kjøttkraft eller vann. Gi det et oppkok, skru ned temperaturen og la det småputre.
Del flaskegresskaret i to og skrap ut innholdet. Skjær bort det ytterste skallet, og del gresskarkjøttet i terninger.
Del paprikaen i grove biter. Ha det oppi gryta og la det putre sammen i minst 30 minutter. Gryta kan gjerne stå og putre lenger også om du har tid.
Skyll bønnene og tilsett mot slutten av koketiden. Smak til med limesaft, salt og mer chili om du vil ha det sterkere. Server med frisk koriander på toppen og avokado på siden.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆