biff, storfe, oksekjøtt
Chili con carne med korianderyoghurt
Chili con carne er en fyldig, mettende og god kjøttgryte, og akkurat passe sterk. En frisk og herlig yoghurt med koriander og lime er digg ved siden av.
20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
600 gkjøttdeig
1 feddhvitløk
2 ssnøytral olje
1 tschilipulver
1 tspaprikapulver
1 tsmalt spisskummen
1 bokshakkede tomater
1 tstacosaus (sterk type)
2 dlhønsebuljong
1 bokskidneybønner
1 klypesalt og pepper
3 dlyoghurt naturell
1 nevefrisk koriander
1 stklime
Fremgangsmetode
Fres kjøttdeig og finhakket hvitløk i en varm gryte. Hakk kjøttet i biter og krydre med chili, paprika og spisskummen.
Tilsett hakkede tomater, tacosaus, buljong og avrente bønner. La det småkoke i 8-10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Finhakk koriander, bland med yoghurt og smak til med limesaft, salt og pepper. Server chili con carne med korianderyoghurt, limebåter og godt brød.
TIPS: Chili con carne egner seg svært godt til å fryses ned, så hvis du får rester, er det bare å putte i porsjonspakninger og legge i fryseren. Genialt å ha i fryseren!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆