Fransk gryterett med sitronpotetmos
Er det noe franskmenn kan så er det å lage deilige, varmende gryteretter. Daube de Boeuf Provencal heter gryteretten som har alt du drømmer om.

2t 30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
6 porsjoner
Dette trenger du:
1 og en halvkgoksebog (i stykker med bein)
2stkløk (i båter)
300gsjampinjonger (delt i to)
3stklaurbærblader
4stilkerfrisk timian
1flaskeeplemost (gjerne Änglamark økologisk eplemost, eller vin)
300gbacon i terninger
3stkmodne tomater (delt i fire, kjerner tatt ut)
8stkgulrøtter (delt i tre)
1stkappelsin (bare det oransje på skallet i en remse)
2ssolivenolje
1stkhvitløk (renset og delt i fedd)
3stknellikspiker
1dæsjsalt og pepper
4clkonjakk (kan sløyfes)
en halvlvann
Dette trenger du til sitronpotetmos:
1kgpoteter
100gsmør
3dlmelk
1klypesalt og pepper
1knivspissrevet muskat
1ssfinhakket timian
2tsrevet sitronskall