biff, storfe, oksekjøtt
Fyldig chili con carne
Chili con carne er alltid populært. Følg denne oppskriften, og lag en deilig og mettende gryterett som slår ann hos både store og små.

2t 30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
600ghøyrygg (i terninger)
2ssolje (og smør, til steking)
en halvtssalt
en fjerdedeltspepper
1stkstor rødløk (i grove biter)
2stkstore gulrøtter (i terninger)
1stkrød chili (finhakket)
2feddhvitløk (finhakket)
2ssmalt spisskummen
2sstørket oregano
1tsChili explosion-krydder (evt. 0,5 ts chilipulver)
2sstomatpuré
2bokserhakkede tomater
2 og en halvdlvann
1stkgrønnsaksbuljongterning
1stklaurbærblad
1bokskidneybønner
2stkrød paprika (i biter)
2tssukker (smak til)
1tseddik (gjerne rødvinseddik, smak til med mer om nødvendig)
1stklime
2ssfersk koriander (finhakket)
Fremgangsmetode
Tørk kjøttet godt og skjær i ca. 3 x 3 cm store biter. Varm opp olje og smør i en stor tykkbunnet gryte på middels sterk varme. Brun kjøttet (ikke for mye av gangen) og sett til side. Krydre kjøttet med litt salt og pepper.
Stek rødløk og gulrot i gryta noen minutter under omrøring, til løken blir blank.
Tilsett chili, hvitløk, spisskummen, oregano, chilipulver og tomatpure. La det surre 1 minutt under omrøring.
Legg kjøttet tilbake i gryta og tilsett hakkede tomater, vann, buljongterning og laurbærblad. Kok opp, senk temperaturen og la gryteretten småkoke under lokk i 1,5-2 timer.
Rør inn kidneybønner og paprika 5 minutter før servering. Løft ut laurbærbladet og smak til med salt, pepper, sukker, eddik og limesaft.
Server chili con carne med et dryss fersk koriander og limebåter. Kokt ris, tortillachips og avokado er også godt til den kraftige gryteretten.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆