biff, storfe, oksekjøtt
Gresk moussaka
Moussaka; den greske versjonen av lasagne, slår ann hos både store og små, og er den perfekte gratinerte kosematen!
1t / 40min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2 stkauberginer
400 gkjøttdeig
3 ssolivenolje
1 tssalt
1 stkløk
2 stkhvitløksfedd
2 sstomatpuré
2 bokserhermetiske tomater
1 tstørket oregano
salt og pepper
Ostesaus:
2 sssmør
2 sshvetemel
4 dlmelk
4 dlrevet ost
1 stkknivsodd muskat
salt og pepper
ev. ekstra ost til toppen
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 180 grader.
Del aubergine i tynne skiver på ca. 0,5 cm. Legg over på et stekebrett med bakepapir, pensle med olje og dryss med salt. Stek i ovnen til de er myke, ca. 25 minutter.
Finhakk løk og hvitløk, og fres med kjøttdeig i en varm panne med litt olje. Hakk kjøttdeigen i biter under stekingen.
Tilsett tomatpuré og stek videre i ca. 1 minutt. Ha i tomat og oregano og la småputre i ca. 5 minutter, eller til sausen tykner noe. Smak til med salt og pepper.
Ostesaus
Lag hvit saus ved å smelte smør i en kjele på medium varme. Rør inn mel, og spe gradvis med melken under stadig omrøring. La det koke opp mellom hver gang, og rør ut alle klumper.
La sausen småkoke i fem minutter under omrøring. Rør inn ost og smak til med krydder.
Montéring
Legg aubergineskiver, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form.
Dryss ekstra ost på toppen, og stek i ovnen i ca. 20 minutter. La hvile ca. 15 minutter før servering slik at den setter seg.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆