biff, storfe, oksekjøtt
Hjemmelaget brun lapskaus
Lapskaus er genialt å servere til mange, og er både næringsrikt og rimelig. Her får du oppskriften på den populære tradisjonsretten!

2t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
800gstorfekjøtt (gjerne høyrygg eller bog)
1sssmør
1stkgul løk
5stkgulrøtter
en fjerdedelstksellerirot
4stkvårløk (eller 1 stk purre)
10stkpoteter
2stkbeter (kan sløyfes)
1lkraft (eller vann + buljong)
1tssalt og pepper (smak til)
2stilkerkruspersille (til servering)
Fremgangsmetode
Del kjøttet i terninger og brun det i en gryte sammen med smøret.
Hell over kraften (eller vann + buljong) og la koke til kjøttet er nydelig mørt og tyggemykt, det tar 1-1,5 time.
Skrell og del alle grønnsakene i terninger og ha dem i gryten sammen med kjøttet. Etterfyll eventuelt med vann dersom ikke alt dekkes.
La småkoke til grønnsakene er møre, det tar ca 15 min, rør av og til.
Krydre med salt og pepper.
Server lapskausen med hakket kruspersille og flatbrød til.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆