biff, storfe, oksekjøtt
Kjøtt i mørke med rotmiks og syrlig potetmos
Kjøtt i mørke er en rett som belønner tålmodighet. Jo lenger den får putre, desto mer mørt og smakfullt blir kjøttet. Det tar kanskje litt tid, men det er verdt det – vi lover!

2t 30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Kjøtt i mørke:
1 kgCoop Høyrygg
1 stkløk
1 pkCoop Rotmiks
3 sssmør
3 sshvetemel
2 sstomatpuré
1 stklaurbærblad
1 loksekraft (eller oksefond)
1 klypesalt
1 klypepepper
Potetmos:
800 gmandelpoteter
3 ssyoghurt (eller rømme)
1 klypesalt
1 klypepepper
3 sssmør
Til servering:
4 stkMors Hjemmebakte Flatbrød
4 ssCoop Tyttebærsyltetøy
Fremgangsmetode
Kjøtt i mørke
Skjær kjøtt i store terninger, ca. 4x4 cm. Vend kjøttet i hvetemel. Skrell rotgrønnsakene og del dem i grove biter. Skjær løken i skiver.
Varm smør i en stor stekepanne, og brun kjøttet i omganger på middels/høy varme til det har fått jevn farge.
Krydre med salt og pepper, og legg kjøttet over i en stor gryte.
Stek løk og rotgrønnsaker til de begynner å få farge. Tilsett tomatpuré og la det surre 1-2 minutter. Ha alt over i gryta.
Tilsett laurbærblad og hell på kraft til det dekker kjøttet og grønnsakene.
Kok opp, senk varmen og la det trekke rett under kokepunktet i ca. 1,5-2 timer, eller til kjøttet er helt mørt. Smak til med salt og pepper før servering.
Potetmos
Skrell og kok mandelpotetene møre.
Sil av vannet og mos potetene.
Tilsett smør, og yoghurt eller rømme, og smak til med salt og pepper.
Til servering
Server med flatbrød og tyttebær.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆