Til hovedinnhold
biff, storfe, oksekjøtt

Kjøtt i mørke med rotmiks og syrlig potetmos

Kjøtt i mørke er en rett som belønner tålmodighet. Jo lenger den får putre, desto mer mørt og smakfullt blir kjøttet. Det tar kanskje litt tid, men det er verdt det – vi lover!

Kjøtt i mørke med rotmiks og syrlig potetmos servert i hvit skål med tyttebærsyltetøy og frisk timian.

2t 30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Kjøtt i mørke:

1kgCoop Høyrygg

1stkløk

1pkCoop Rotmiks

3sssmør

3sshvetemel

2sstomatpuré

1stklaurbærblad

1loksekraft (eller oksefond)

1klypesalt

1klypepepper

Potetmos:

800gmandelpoteter

3ssyoghurt (eller rømme)

1klypesalt

1klypepepper

3sssmør

Til servering:

4stkMors Hjemmebakte Flatbrød

4ssCoop Tyttebærsyltetøy

Fremgangsmetode

Kjøtt i mørke

Skjær kjøtt i store terninger, ca. 4x4 cm. Vend kjøttet i hvetemel. Skrell rotgrønnsakene og del dem i grove biter. Skjær løken i skiver.
Varm smør i en stor stekepanne, og brun kjøttet i omganger på middels/høy varme til det har fått jevn farge.
Krydre med salt og pepper, og legg kjøttet over i en stor gryte.
Stek løk og rotgrønnsaker til de begynner å få farge. Tilsett tomatpuré og la det surre 1-2 minutter. Ha alt over i gryta.
Tilsett laurbærblad og hell på kraft til det dekker kjøttet og grønnsakene.
Kok opp, senk varmen og la det trekke rett under kokepunktet i ca. 1,5-2 timer, eller til kjøttet er helt mørt. Smak til med salt og pepper før servering.

Potetmos

Skrell og kok mandelpotetene møre.
Sil av vannet og mos potetene.
Tilsett smør, og yoghurt eller rømme, og smak til med salt og pepper.

Til servering

Server med flatbrød og tyttebær.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen