biff, storfe, oksekjøtt
Kjøttkaker med k ålstuing
Kjøttkaker i brun saus er en av de mest populære norske middagsklassikerne, og det er ikke uten grunn. Dette er hverdagsmat som både vekker minner og samler familien rundt bordet.

20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 pkGilde Kjøttkaker
1 pkToro Kjøttkakesaus
2 sssoyasaus
1 sskaldt smør
Kålstuing:
700 ghodekål
3 sssmør
4 sshvetemel
4 dlkokevann fra kålen
2 dlmelk
en fjerdedel tsmalt muskat
1 klypesalt
1 klypepepper
Tilbehør:
2 ssCoop Tyttebærsyltetøy
2 sssylteagurk
1 pkMors Hjemmebakte Flatbrød
800 gpoteter
Fremgangsmetode
Kok potetene møre i lettsaltet vann.
Kjøttkaker
Lag kjøttkakesaus som anvist på pakken.
Etter ca. 5 minutter koking, tilsett soyasaus og visp inn kaldt smør.
Senk varmen og legg kjøttkakene i sausen.
Kålstuing
Del kålen i terninger og kok i lettsaltet vann i ca. 15 minutter, til kålen er gjennomkokt. Ta vare på kokevannet.
Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel. Spe gradvis med melk under omrøring. Juster konsistensen med kokevann fra kålen til du får en litt tykk saus.
La småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett kålen og la det bli gjennomvarmt. Smak til med salt, pepper og muskat.
Servering
Server kjøttkaker med poteter, kålstuing, tyttebærsyltetøy, sylteagurk og flatbrød. En ekte klassiker!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆