Til hovedinnhold
biff, storfe, oksekjøtt

Kjøttkaker med kålstuing

Kjøttkaker i brun saus er en av de mest populære norske middagsklassikerne, og det er ikke uten grunn. Dette er hverdagsmat som både vekker minner og samler familien rundt bordet.

Kjøttkaker med kålstuing, poteter og tyttebærsyltetøy servert på hvit tallerken på dekket middagsbord.

20min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

1pkGilde Kjøttkaker

1pkToro Kjøttkakesaus

2sssoyasaus

1sskaldt smør

Kålstuing:

700ghodekål

3sssmør

4sshvetemel

4dlkokevann fra kålen

2dlmelk

en fjerdedeltsmalt muskat

1klypesalt

1klypepepper

Tilbehør:

2ssCoop Tyttebærsyltetøy

2sssylteagurk

1pkMors Hjemmebakte Flatbrød

800gpoteter

Fremgangsmetode

Kok potetene møre i lettsaltet vann.

Kjøttkaker

Lag kjøttkakesaus som anvist på pakken.
Etter ca. 5 minutter koking, tilsett soyasaus og visp inn kaldt smør.
Senk varmen og legg kjøttkakene i sausen.

Kålstuing

Del kålen i terninger og kok i lettsaltet vann i ca. 15 minutter, til kålen er gjennomkokt. Ta vare på kokevannet.
Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel. Spe gradvis med melk under omrøring. Juster konsistensen med kokevann fra kålen til du får en litt tykk saus.
La småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett kålen og la det bli gjennomvarmt. Smak til med salt, pepper og muskat.

Servering

Server kjøttkaker med poteter, kålstuing, tyttebærsyltetøy, sylteagurk og flatbrød. En ekte klassiker!

Andre relevante oppskrifter

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen