biff, storfe, oksekjøtt
Klassisk kjøttpudding
Kjøttpudding er tradisjonsretten som du faktisk kan lage mange varianter av, både når det gjelder fyll og topping.
![Hjemmelaget kjøttpudding med tomatsaus på toppen, servert på hvit tallerken med potetmos og grønne erter. Lyst middagsbord.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/2GNcdZEYg9hpWTxzdh5cLA/cbd6b4cc6488a5f4bd2e947ff46ea1df/kjottpudding-hovedbilde.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
1t / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
Kjøttpudding:
800 gkarbonadedeig (evt. halvparten svinekjøtt)
2 og en halv stkstangselleri
en halv stkstor løk
1 ssWorcestershire saus
en halv dlketchup
1 feddfinhakket hvitløk
en halv tspepper
1 tsspisskumin
1 tssalt
1 stkegg (vispet)
tre fjerdedeler dlmelk
Tomatsaus:
1 tsWorcestershire saus
1 bokshermetiske tomater (finhakkede)
2 sstomatpuré
2 ssketchup
2 sskraft (fra kjøttpuddingen)
1 tsfinhakket persille
Fremgangsmetode
Finhakk stangselleri og løk. Varm en stekepanne med olje og stek det mykt. Ha det sammen med kjøttet i en stor bolle. Tilsett resten av ingrediensene, og rør godt sammen til en farse.
Ønsker du en fastere kjøttpudding kan du tilsette 1 ss potetmel i farsen.
Smør en ildfast stekebrett/form, og form farsen til kjøttpudding.
Stek i en forvarmet ovn på 170 ˙C i ca. 40 minutter. Ha over tomatsausen, og stek videre i 10 minutter.
Server med potetmos og grønne erter, eller bruk skiver av kjøttpudding til en sandwich.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆