Til hovedinnhold
biff, storfe, oksekjøtt

Langtidsgrillet brisket med cheddar jalapeño maisbrød

Langtidsgrillet brisket er ekte amerikansk BBQ, og mørere kjøtt skal du lete lenge etter! Krydre kjøttet med en hjemmelaget dry rub, og servér med hjemmelaget maisbrød med cheddar, bacon og jalapeño og Grill Perfekt Coleslaw, så har du en helamerikansk grillaften!

Langtidsgrillet brisket med cheddar jalapeño maisbrød, søtpotetfries og coleslaw servert på steinfjøl på trefjøl med stripete kjøkkenhåndkle. Skåler med tilbehør rundt.

7t / 1t 5min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

1stkCoop Grill Perfekt Low & Slow Brisket

1sssennep

Dry rub:

4ssbrunt sukker

2sspaprikapulver

1ssgrovkvernet sort pepper

1sssalt

1sshvitløkspulver

1ssløkpulver

1sschilipulver

1tscayennepepper

Cheddar jalapeño maisbrød med bacon:

1dlmaismel

1dlhvetemel

1sssukker

2tsbakepulver

en halvtsnatron

en halvtssalt

2stkegg

2dlkefir

50gsmeltet smør

1dlrevet cheddar

2stkfrisk jalapeño (finhakket)

4skiverstekt bacon (grovhakket)

Til servering:

1poseCoop Søtpotetfries

1håndfullgrovhakket koriander (til servering av søtpotetfries)

1pkCoop Grill Perfekt Coleslaw

en halvstkrødløk, finhakket (til servering av coleslaw)

Fremgangsmetode

Brisket

Tørk kjøttet godt, og smør inn med et tynt lag sennep.
Bland sammen ingrediensene til rubben og gni det godt inn i kjøttet. La kjøttet hvile i romtemperatur i ca. 30 min.
Forvarm grillen til 110–120 °C med indirekte varme og lokk.
Legg brisketen på grillen og la den ligge i 4–5 timer, til kjernetemperaturen er rundt 75 °C. Ha gjerne litt treflis på grillen for å gi kjøttet en røkt aroma.
Pakk kjøttet inn i aluminiumsfolie og grill videre i 2 timer, til kjernetemperaturen er rundt 95 °C.
La brisketen hvile i 30 min før den skjæres i tynne skiver på tvers av fibrene.

Maisbrød

Forvarm ovnen til 200 °C.
Bland maismel, hvetemel, sukker, bakepulver, natron og salt i en bolle.
Visp sammen egg, kefir og smeltet smør.
Vend det våte inn i det tørre og rør inn cheddar, jalapeño og bacon.
Hell røren i en smurt ildfast form (ca. 20×20 cm) og stek midt i ovnen i 20–25 min.
Sjekk med en kakepinne om brødet er ferdig. Når du kan stikke pinnen inn i brødet uten at det henger igjen deig så er brødet klart.

Servering

Stek søtpotetfries som anvist på pakken, men la dem gjerne steke et par minutter til for å få dem ekstra sprø. Strø over koriander ved servering.
Strø finhakket rødløk over coleslawen.
Servér brisket i tynne skiver, med hjemmelaget maisbrød, coleslaw og søtpotetfries.

Tips!

Rester av brisket er perfekt i en sandwich, og maisbrød du har til overs kan fryses ned til senere bruk!

 


Grill Perfekt fra Coop er kjent for sine høykvalitets grillprodukter som gir en autentisk grillopplevelse.

Med et bredt utvalg av produkter, er de designet for å gi deg perfekt grillet mat hver gang. Utforsk ulike smaker og oppdag produkter som hever grillmåltidet ditt til nye høyder.

Les mer om Grill Perfekt, og finn enda flere oppskrifter som er perfekte for grillen.


Les mer om Grill Perfekt her.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen